18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Schalke 04 1:0

Schalke opět zbytečně ztratilo v Hannoveru body. Jedinou branku zařídil krásnou střelou Sergio Pinto.

Lepší start do zápasu mělo Schalke. Již po osmdesáti sekundách však v nadějné pozici nevyzrál Jefferson Farfan na navrátilce do branky Roberta Enkeho. Hned v 8. minutě ho to mohlo pořádně mrzet. Pinto po chybě Asamoaha obral o míč Westermanna a z dvaceti metrů krásným lobem trefil pravou šibenici branky hostů. Byla to velmi studená sprcha pro hosty.

Stejně jako si vybral štěstí Hannover, tak v patnácté minutě i Schalke. Sudí Felix Brych z Mnichova přehlédl jasnou ruku Benedikta Höwedese v pokutovém území a upřel domácím jasný pokutový kop. Krátce nato mohl zvýšit Huszti, Manuel Neuer se však vyznamenal skvělým zákrokem. Ke konci poločasu byli opět nebezpeční hosté - Enke zastavil nájezdy Asamoaha a Halila Altintopa.

Velká smůla pak postihla čtyři minuty po změně stran Schalke. Fabian Ernst musel vystřídat kvůli zranění. I tak ale i po tomto momentu pokračovalo galapředstavení Königsblaue. Útoky Schalke chodily zejména po levé straně přes Heika Westermanna, který se pro tento zápas musel smířit s pozicí záložníka.

V 77. minutě měli domácí velké štěstí. Rakitic z pravé strany odcentroval, Bordon prodloužil na Asamoaha, jehož hlavička jen těsně přeletěla branku Roberta Enkeho. Již o pět minut bylo opět před Enkem hodně rušno, Westermannův centr ale Farfan ke gólu nezužitkoval.

Schalke si po celý zápas dokázalo vypracovat kvantum šancí, jenomže se trápilo v zakončení. Poslední šance z devadesáté minuty to potvrdila. Altintop obdržel přihrávku od Rakitice, ale v nadějné pozici minul.

Schalke tedy po úspěšném vystoupení v DFB Pokalu dojelo v hannoverském střetnutí na starou bolest - proměňování šancí.

Autor: Daniel Polách / bundesliga.de, schalke04.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schalke bude chybět Bordon. Myslím, že dneska nevyhrají.

Tip: 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele