1. kolo
16.08.2008 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Energie Cottbus - TSG Hoffenheim 0:3

Hoffenheimu se povedl perfektní vstup do soutěže, když nekompromisně sestřelil domácí Cottbus 3:0. Takto jednoznačný výsledek nečekali snad ani největší optimisté. Místo boje o záchranu tak Hoffenheim zůstane nejméně do neděle na čele tabulky spolu se Schalke.

Nováček načal svého soupeře již v 17.minutě, poté co obrana Energie chvilkově ztratila koncentraci. Prosadil se bosenský útočník Nedad Ibičevič, poté co mu na hlavu poslal míč jeho parťák z útoku Ba. I nadále udával tempo hry Hoffenheim, z čehož vyplynuly střely Tobiase Weise v 25.minutě a aktivního Ba v 36.minutě. Oběma střelám v cestě do brány však stál domácí gólman Gerhard Tremmel. Jedinou šancí domácích během celé první půle byla hlavička Dennis Sörensen čtyři minuty před přestávkou. Míč dokonce skončil v bráně, ale hlavní rozhodčí pískal ofsajd.

Druhý poločas to byla právě Cottbus, která hosty tlačila, ale ve finální fázi postrádaly její útoky větší přesnost. Hosté s jejich kompaktní defenzívou pak vyráželi k smrtícím breakům. Právě z takového podruhé udeřili. Ibiševič a Ba si tentokrát své role prohodili, Ibiševič vyslal dlouho přihrávkou mladého Seneglace do úniku, ten přetlačil v souboji jeden na jednoho obránce Mitreskiho a tváří tvář Tremmelovi neměl problém zakončit. Ibiševič pak v závěru přidal ještě jeden gól, na ten mu ale již přihrál kapitán Teber. Hoffenheim si tedy po přesvědčivé výhře veze z Cottbusu tři body.

Autor: Jaromír Eybl / Goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cottbus zvitezi 2:1

Reagovat
Bennhy

Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Jaromír Eybl? to jsi ty, herbage?

Reagovat
smazaný uživatel

mala poznamka: kdyz pises treba 21. minuta, davej za tu tecku mezeru

Reagovat
Bennhy

nepaci sa mi ze ako malo ma Hoffenheim Nemcov v zakladnej jedenastle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele