23. kolo
07.03.2009 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Energie Cottbus - Hertha BSC 1:3

Pohádka chudé Staré dámy z hlavního města pokračuje. Hertha dnes dokázala zlomit prokletí berlínsko-braniborského derby, když v Cottbusu vyhrála 3:1. Energie vedla a měla další příležitosti, hattrick Andreye Voronina ovšem rozhodl o třech bodech pro Berlíňany.

Energie hosty od prvních minut napadala a brzy je dostala pod tlak. V 5. minutě z něj vzešel přímý kop, který Rangelov kroutil do levého vinklu, Drobný ale stačil míč vyrazit. Na druhé straně byl v dobré pozici po Dárdaiově nahrávce Raffael, v poslední chvíli ho ale zneutralizoval Rost. V 22. minutě přišla další standardka domácích a tentokrát již byla gólová. Zahrával jí Cagdas, který sice mířil pozemi doprostřed branky, letos jinak vynikající Drobný si ale vybral slabší chvilku a míč propustil mezi nohama do sítě.

Odpovědět se snažil hned o dvě minuty později Ebert, jeho ránu z dálky ale zneškodnil Tremmel, který si poradil také s pokusem Nicua. Ve 30. minutě mohl navýšit vedení domácích Jula, který ale před prázdnou brankou míč netrefil a čtyři minuty nato mohl litovat. Ebert totiž z pravé strany načechral do vápna centr, na který si naskočil Voronin a hlavičkou srovnal.

Lužičané chtěli rychle vrátit vedení na svoji stranu, Angelovovy choutky na poslední chvíli utnul Nicu, ve 44. minutě si pak na Skelův roh naskočil Jula, míč zblízka ještě prodloužil Radeljić, bylo z toho ovšem jen břevno. Když už se mnozí fanoušci odebírali na poločasové občerstvení, udeřili opět hosté. Friedrichův centr se odrazil k Raffaelovi, ten se na pravé straně pokutového území pokusil o střelu, která se stočila či odrazila k Voroninovi a ten uklízel do prázdné branky.

Do druhé půle tak Hertha vstoupila s jednobrankovým náskokem a defenzivní taktikou, bylo to však právě ona, kdo mohl v 52. minutě skórovat. Voronin se po chybě domácí obrany řítil na Tremmela, na poslední chvíli ho ale zastavil Cvitanović. Energie se poté dostala do tlaku, pokusy Rangelova, Angelova a Ilieva ovšem pro hosty smrtící nebyly. To se dá říct i o kontrech Berlíňanů, neuspěli Nicu a Ebert.

Tlak domácích vygradoval v 80. minutě, kdy nejprve hlavičku July dokázala ještě hostující defenziva zblokovat a následná dorážka Rosta šla pro změnu příliš vysoko. V 88. minutě tak přidala Hertha pojistku a jmenovitě to nebyl nikdo jiný, než Andrey Voronin. Ten si doslova pohrál s domácí obranou, protančil kolem čtyř obránců a do Tremmelova protipohybu uzavřel skóre na konečných 1:3. Hosté tak nyní vedou bundesligu již o čtyři body, domácí zůstávají na 16. pozici.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

HERTHA BSC

heißt unser Verein !

HERTHA BSC

wird es immer sein !

Konečně je musíme porazit!!!

Reagovat
šolim

Mají jim co vracet. A kdy když ne teď?!

Reagovat
smazaný uživatel

hertha BSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele