22. kolo
28.02.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:2

Schalke udělalo rázný krok za cestou do pohárů, ze hřiště Frankfurtu si veze všechny tři body, v tabulce navíc poskočilo už na sedmé místo. Eintracht sice nehrál nijak špatně a devět minut před koncem dokonce srovnal stav, jenže na gól o dvě minuty později už odpověď nenašel. Jeho pozice v bundeslize však ohrožená není, klesl o jedno místo za dvanáctý Hannover.

Domácí mančaft hrál od začátku velmi opatrně a soustředil se především na hru zezadu, jeho hierarchii ovšem narušil pět minut před pauzou Rafinha a od té doby se domácí neustále snažili tlačit před Neuera. Zápas byl nudný až do 17. minuty, kdy se poprvé do akce dostal Meier, ten ovšem hlavou minul. Frankfurt si vypracoval možnost i o pět minut později, kdy Caio uvolnil Fenina, rána ze šestnácti metrů ovšem Neuera příliš nevystrašila a brankář v pohodě kryl.

Hosté hráli na tři hroty, v úvodní možnosti se ale ocitli až krátce před půlhodinou hry. To vypálil Uruguayec Sanchez, jenže gólman Pröll stačil vyrazit nad. Těsně před brankovou situací mohl skórovat znovu Sanchez, jenže ani teď nebyl úspěšný. A tak skóre otevřel v 39. minutě již zmiňovaný Rafinha. Z kraje vápna mu přihrával Farfan, Rafinha si míč posunul blíže k brance a pak střelou překvapil brankáře Prölla, který si už na balón jen sáhl a ohlížel se za sebe do sítě - 0:1.

Po změně stran se však nehrálo v takovém tempu, přibylo více faulů a žlutých karet, pátou v tomto klání viděli domácí Fenin s Russem a budou proto chybět v příštím záchranářském souboji s Bielefeldem. Takový obrázek trval až do 70. minuty, poté se začalo klání opět navlékat do své krásnější, techničtější podoby. Po čtvrthodině se do hry ve druhém dějství dostal nejprve Korkmaz a o něco později také Steinhöfer, oba hru Eintrachtu oživili. V 70. minutě pálil asi z pěti metrů Korkmaz pouze do Neuerovy náruče, veseleji ovšem bylo o deset minut později.

Z pravé strany z hranice vápna načechral krásný balón právě střídající Steinhöfer a úplně volný Michael Fink pokořil hlavou Neuera. Radost ovšem opravdu netrvala dlouho, za dvě minuty předvedl parádu Westermann. Engelaarův dlouhý přímý kop na zadní tyči hlavičkou sklepl jeden z hráčů a probíhající Westermnn ve výskoku nastavil nohu a míč pomocí s břevna skončil v síti. Frankfurt se již na víc nezmohl a je bez bodů, Schalke bude obhajovat úspěch doma s Kolínem.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele