1. kolo
17.08.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0:2

Úspěšně odstartovala do sezóny Hertha, která po brankách Raffaela a Eberta zaslouženě vyhrála na hřišti Frankfurtu 2:0.

Berlíňané začali zhurta a po čtvrthodině mohli vést o dvě branky. Nejprve v desáté minutě nasadil k sólu Raffael, vyběhnuvší Nikolov ho ale vychytal. O tři minuty později byl sám před frankfurtským brankářem pro změnu Pantelič, který po Ebertově uvolnění rovněž neuspěl. Eintracht se probudil až po necelé půlhodině, po závaru v pokutovém území pálil Russ jen do boční sítě.

Ke konci poločasu převzali iniciativu domácí. Se střelou Steinhöfera si poradil Drobný, hlavička Amanatidise šla vedle. Poté pálil také druhý řecký útočník v dresu Orlů Liberopoulos, ovšem rovněž přesně nemířil. Branka tak ještě do přestávky přišla na druhé straně. Ve 43. minutě nahrál Raffael Panteličovi, ten mu míč skvělou kolmicí vrátil a brazilský útočník po úspěšné kličce Nikolovovi otevřel skóre.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Frankfurt. V 53. minutě centroval Ochs a před číhajícím Amanatidisem na poslední chvíli odvrátil von Bergen. O pět minut později nebezpečně hlavičkoval pilný Liberopoulos, míč však, i s malým přispěním Drobného, skončil nad. V 60. minutě tak nasadili ke smrtícímu kontrů hosté. Akci rozjel Ebert přihrávkou na Raffaela, který vyslal vpřed Panteliče. Ten na pravé straně počkal s přihrávkou na nabíhajícího Patricka Eberta, který levačkou do protipohybu Nikolova přidal pojistku.

Od druhé branky hráli již jen domácí a Hertha pozorně bránila. Snížit mohl střídající Meier, jenže proti vyběhnutému Drobnému poslal míč vysoko nad. Více šancí již koncentrovaná obrana hostů domácím nic nepovolila a tak si berlínský celek připsal na úvod tři body, což se mu naposledy povedlo před devíti lety.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

herta je rozehrana 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt vybojuje bodik 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele