31. kolo
10.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 1:0

Velké drama se začíná tvořit na chvostu německé Bundesligy a hned tři mančafty mají tři kola před koncem stejně bodů, Bochum je navíc jen o bod nad nimi. O tento počin se postaral totiž Gladbach, který v nedělní dohrávce dokázal udolat Schalke nejtěsnějším poměrem 1:0. Při jasném remízovém zápase rozhodl až v nastavení Colautti. Schalke tak téměř definitivně přišlo o pohárovou Evropu v příštím roce.

Přitom hosté od začátku s přehledem kontrolovali průběh hry a měli i více šancí, hned v první čtvrthodině dvakrát ostře vypálil Farfan, ovšem brankář Bailly ještě zasahovat nemusel. Dobrý zákrok však vytáhl proti aktivnímu Kuranyimu, prudká rána Sancheze se mezi tři ryče po necelých dvaceti minutách hry také nevešla. Pak se nehrál "kdovíjak" hezký fotbal, domácí si ale vytvořili stoprocentní příležitost.

Akci Baumjohanna ještě zastavil praporek pomezního rozhodčího, s chýlícím se koncem poločasu ale vychytal skvělý Neuer z osmi metrů střílejícího Marina. V samém závěru na druhé straně zkoušel rozvlnit síť z přímého kopu Farfan, jenže bezchybný Bailly dokázal opětovně balón zkrotit.

V druhém dějství Schalke trochu polevilo ze svého tempa a vážnější akce se neurodila hodně dlouho. Až po hodině hry se ocitl před Baillym zcela volný Altintop, branku ale netrefil stejně jako o něco později spoluhráč Jones. V 71. minutě uspěl v souboji s Baillym hlavičkující Farfan, dorážejícího Kuranyiho poté dokázal čistě zpacifikovat na poslední chvíli Dante.

Poslední čtvrthodinka ale patřila díky skvělým fandům domácímu výběru a proto přišla v samém závěru sladká odměna. Jeho hrdina Colautti ovšem nejprve branku nevsítil, fantastický zákrok totiž předvedl Neuer. Na druhé straně to zase zkoušel Jones, pět minut před koncem přehlédl sudí ruku Daemse v pokutovém území a tak Gladbach díky střídajícím playerům v poslední minutě udeřil.

Neuvilleův centr doplachtil až na osamoceného Colauttiho, kterého si obrana Schalke vůbec nevšímala. Ten pak z necelých dvou metrů bez problémů zakončil za bezmocného Neuera. Gladbach se proto dostal po dlouhé době mimo sestupovou zónu na patnácté místo, v příštím kole se pokusí na úspěch navázat v nejdůležitějším utkání sezóny na půdě Chotěbuzi. Schalke bude chtít sebrat body Stuttgartu, jenž se dostal do boje o titul.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

M'gladbach - Schalke 04 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele