27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 3:1

Borussia Dortmund doma podruhé za sebou vyhrála a přiblížila se tak vysněným pohárovým příčkám, Kolín naopak pokračuje ve výsledkové mizérii z posledních zápasů.

Jako první zahrozili domácí, když hned v první minutě zkusil štěstí z dálky Frei, ale bránu netrefil. To útok Kolína z 6. minuty už měl gólové parametry. Střílený centr do vápna Dedé hrudí zpracoval pouze pro Novakoviće, který vystřelil dobře po zemi do protipohybu Weidenfellera. Ten ale míč zázračně vyrazil nohou.

V 10. minutě byl už ale na střelu Vućićeviće krátký. Ehret dobře potáhl balón po lajně, přihrál Vućićevićovi, který si s ním narazil a umístěnou střelou k tyči nedal Weidenfellerovi žádnou šanci - 0:1 pro hosty.

Domácí byli chvíli jako opaření, ale do poločasu stihli vyrovnat. Střela Hajnala z dálky po přiťuknutí Kuby ještě v bráně neskončila, ale po rohovém kopu v 29. minutě si na zadní tyči na míč počíhal zcela osamocený Neven Subotić a vstřelil koníčkem svůj již sedmý gól v sezóně - 1:1.

Druhou půli zcela ovládli domácí. Těsně po jejím začátku opět po rohovém kopu se málem prosadil stoper Santana, ale odražený míč napálil pouze do břevna. Ve 49. minutě se Borussia již dostala do zaslouženého vedení. Brečko odvrátil centr pouze vysoko nad sebe a Hajnal krásným volejem rozvlinil síť. Gólman Mondragón si na míč sáhl, ale stihl jej pouze vyrazit do tyče, od které se posléze odrazil do brány - 2:1.

Poté dvakrát Frei nechal vyniknout Mondragóna, když jej nejprve po uličce od Kehla z úhlu nastřelil a podruhé jeho halfvolej Mondragón spolehlivě chytil. Co se ale nepodařili domácím, dokonali sami hosté. Po chybné rozehrávce Kolína s k míči dostal Hajnal, vyslal krásným balónem šajtlí do úniku Freie. Ten se snažil míč ještě procpat před bránu, kde jej k údivu všech, nikým neatakován, uklidil k přesně tyčce portugalský stoper Kolína - Pedro Geromel. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích 3:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele