9. kolo
25.10.2008 15:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 4:2

Zdá se, že Bayern opět šlape. Úřadujícího mistra tentokrát nepoložilo ani dvougólové manko a vydatně zlepšeným výkonem ve druhém poločase skóre proti Wolfsburgu otočil na konečných 4:2.

Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí, kteří svému soupeři míč prakticky nepůjčili. Do šancí je ale zkonsolidovaná hostující obrana moc nepouštěla, výjimkou budiž situace ze třinácté minuty, kdy Bayern zahrozil spoluprací Ribéryho s Klosem. Nebezpečnější však byli Vlci, nejprve Rensinga otestoval Santana, který o pár minut později v nadějnější pozici přestřelil. Ve 31. minutě však již branka přišla. Po souboji Demichelise s Džekem se kopala penalta, kterou suveréně proměnil Grafite – 0:1.

To ale ze strany Wolfsburgu nebylo vše. Hned dvě minuty nato odcentroval z pravé strany Hasebe a Džeko umístil hlavičku nechytatelně ke vzdálenější tyči – 0:2. Domácí byli několik minut jako opaření, ve 41. minutě se však dostali zpět do zápasu, když Ribéry vyslal zpoza vápna přízemní nepříliš prudkou střelu a Benaglio se natahoval marně – 1:2. Už v nastavení pak pálil po Lellově příhře Podolski, leč přestřelil.

Vyrovnat se však Bayernu povedlo celkem brzy po přestávce, konkrétně v 54. minutě. Ribéry vybídl Kloseho, kterého ve stoprocentní šanci ještě vychytal Benaglio, odražený míč se však snesl na hlavu van Bommela a ten prázdnou branku s přehledem trefil – 2:2. Hra se poté otevřela, na jedné straně pálil Podolski vedle, na straně druhé neproměnil stoprocentní šanci Gentner. V 63. minutě se ale již skóre hnulo a radovali se opět domácí. Přízemní centr v podání Zé Roberta nezasáhli Podolski s Klosem, míč se však dostal až k Borowskému a ten bombou z voleje nedal Benagliovi šanci – 3:2.

Hosté se ale nevzdali, jak by se po takto ztraceném vedení mohlo očekávat. Nejprve pálil Džeko vedle, v 72. minutě si pak Schäfer na levé straně poradil s Lellem a jeho parádní pokus skončil na břevně. Poté ještě jednu nebezpečnou situaci vyřešil Rensing a v 80. minutě přišla z domácí strany pojistka. Zé Robertův centr našel Kloseho, ten hlavou ještě nezakončil, to však za něj udělal zblízka Schweisteiger – 4:2. O minutu později mohl další gól přidat Ottl, trefil ale pouze tyč. Na druhé straně ještě hlavičkoval Džeko, skóre se však již neměnilo.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nic jinýho než 3.body neexistuje musíme už atakovat čelo bundesligy takže FC BAYERN 2:0 wolfsburg BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi důležité 3 body.Jestli se podaří,Hoenessovi to vyjde.GO BAYERN GO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

parada BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

no konečne

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak ztichli,kritici a oponenti Bayernu?BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele