34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:1

V souboji o vše viděli diváci v Allianz Aréně strhující podívanou. Bayern již od samého úvodu vedl, v druhé půli navýšil skóre, ale Stuttgart ještě utkání zdramatizoval. Přesto domácí těsný náskok udrželi a pojistili si tak konečnou druhou příčku, když na titul to letos zkrátka nebylo.

Domácí miláčci se představili v nových červených dresech na příští sezónu, Stuttgart v tradiční bílých. Bayern hrál od začátku ve vysokém tempu. Již v osmé minutě málem kopal penaltu po kontroverzním zákroku Roberta Hilberta na Lucu Toniho, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá.

O pět minut později byl v hlavní roli opět Toni, jenomže ve slibné pozici branku netrefil. Bayern se ale přece jen dočkal v 16. minutě. Ribéry dostal míč za obranu Stuttgartu, pronikl do pokutového území, snažil se přihrát pod sebe Tonimu, ale přišel skluz Boulahrouze. Ten byl ale tak nešťastný, že míč šel od kopačky holandského stopera přímo do branky - 1:0.

Poté ale převzali iniciativu hosté. Nejprve v 22. minutě Christian Träsch prověřil z dálky Butta, ale ten byl pozorný. Stejně tak kryl střelu Hitzslpergera o pár chvil později. V 25. minutě pak vytáhl nádherný zákrok při pumelici Maria Goméze, který se krásně ve středu hřiště uvolnil a vyslal pumelici do bližšího horního rohu Buttovy branky.

Poté tempo hry drobet opadlo, přesto stále se bylo na co dívat. Větší vzrušení pak přišlo v 38. minutě. Cacau zachytil rozehrávku Bayernu, nasadil obránci kličku a vyslal do úniku Tima Gebharta. K němu se zezadu přiřítil Lucío a srazil ho tělem k zemi. Rozhodčí přerušil hru, ale pouze pro údajné Gebhartovo postavení mimo hru. Další šance Stuttgartu přišla zanedlouho. Po rychlém kontru po ose Gebhart - Cacau prvně jmenovaný vyslal kolmici na Mária Goméze, jenže Hans-Jörg Butt byl u míče o zlomky vteřiny dříve.

V 44. minutě poté přišla největší šance závěru utkání. Sosa centroval z pravé strany hřiště po zemi před bránu a poté přilš řada dvou nevídaných minel v řadě. Nejprve trestuhodně Boulahrouz skluzem posunul míč pouze za svá záda, jenže Luca Toni jej ještě trestuhodněji napálil z 5 metrů vysoko nad branku Jense Lehmanna. Hráči Stuttgartu si tak mohli hluboce oddychnout. Ještě v nastavení mohl Luca Toni svojí chybu odčinit, ale po krásnám obhození obránce Stuttgartu si míč moc předkopl, takže jej ve své náruči přivítal opět Lehmann.

To ale nebylo z první půle vše. Roberto Hilbert nacetroval do vápna Bayernu, Mario Goméz si míč zpracoval, přiťukl ho Cacaovi, který vypálil a jeho střel skončila v síti, gól však správně pro ofsajdové postzavení Góméze nebyl uznán. Do kabin se tak šlo za příznivějšího stavu pro domácí.

Druhá půle se nesla v duchu tlaku Stuttgartu, přesto to byl Bayern, kdo byl v jejím průběhu nebezpečnější. Do první šance se dostal opět Luca Toni, který si v 53. minutě naběhl na centrl Phillipa Lahma, ale hlavou zamířil pouze nad. Hráči Bayernu ale nemuseli smutnit dlouhou, přesně po hodině hry zvýšili svůj těsný náskok na dvougólový. Van Bommel po krásném přiťuknutí do běhu od Francka Ribéryho šel sám tváří v tvář Jensu Lehmannovi a zamířil přesně mezi jeho nohy - 2:0.

Za další tři minuty to mohlo být už 3:0, ale gól Lukase Podolského neplatil pro sporné postavení tohoto hráče mimo hru. Avšak chvíli nato se slavilo na druhé straně a trefil se kdo jiný, než Mario Goméz. Ten se krásně prosmýkl mezi třemi hráči Bayernu, zkušeně zaskal před posledním z nich a napálil míč nekopromisně pod břevno, gólman Butt jen nevěřícně kroutil hlavou - 2:1.

Gómez se v 74. minutě opět málem prosadil, jeho pokusu však scházeli decimetry. Jens Lehmann z vlasní půle vykopl až do vápna Bayernu, tam si Goméz brilatně míč zpracoval a ihned vystřelil, ale nedokázal střelu nasměrovat mezi tři tyče.

Utkání se pak víceméně dohrávalo, Stuttgart sice tlačil, ale obrana Bayernu byla pevná. Bayern pak vyrážel na nebezpečné breaky, ale chyběla mu větší přenost ve finální fázi. A tak těsně před koncem vzbudilo rozruch hlavně střídání Lukase Podolského, který po dovu letech opouští Mnichovský velkoklub a zamíří zpátky do Kolína. Allianz Aréna ho za jeho věrné služby vyprovodila mohutným potleskem.

V samotném závěru ohrozil Lehmanna zpoza vápna Lahm, který míč šikovně kroutil na zadní tyč, ale Lehmamn byl pozorný. V poslední minutě nastavení zahrávali hosté rohový kop, kam se vydal i Jens Lehmann, ale žádné nebezpečí z toho pro Bayern nebylo. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích, i když Stuttgart statně držel v utkání s Bayernem krok. Hosté ale nakonec smunit nemusí, protože přes prohru si zajistili kvalifikaci do Ligy mistrů na příští rok, když Hertha Berlín nedokázala porazit sestupující Karlsruhe.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN DEUTCHER MEISTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem X2

Reagovat
smazaný uživatel

X2 pěknej kurz 2,0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

2.:3 pro Stuttgart

Reagovat
Lorcan

0:1 Cacau

Reagovat
smazaný uživatel

bayern vyhraje 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápas musíme vyhrát a věřit v zaváhání wolfsburgu...!!! FC BAYERN MUNCHEN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Stuttgart(Cacau,Gomez)

Reagovat
smazaný uživatel

Super titul nemáte

Reagovat
smazaný uživatel

ty jebko skapp skodoradostny

Reagovat
smazaný uživatel

titul je FC BAYERN MUNCHEN STERN DES SUDENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
herbage

Diskuse o shrnutí ročníku zde

Reagovat
irik

Jsem zde.

Reagovat
herbage

Ok, kančík tu taky bude

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi potom napište, co jste vymysleli...

Reagovat
herbage

Takže co by měl souhrn zahrnovat?

Reagovat
irik

Tak, určitě slovo ke každému týmu, pak jsem myslel, že bychom k tomu mohli dát nějaký obecný, hm, kategorie, jako např. nejlepší hráč, největší zklamání apod. (podobně jako u All-Stars).

Reagovat
herbage

To mi přijde, že bychom se opakovali, spíš ke každýmu týmu něco

Reagovat
irik

Tím slovem jsem myslel tak odstavec, dva ...

Reagovat
herbage

Jj, to jsme pochopil, jen bych to omezil na to zhodnocení tým po týmu

Reagovat
irik

Čili standartně?

Reagovat
herbage

To bych neřekl. Třeba jste u zhodnocení ligy dle kickeru psali, že nějakej žebříček nejlepších hráčů je blbost. Já bych byl spíš proto, aby u každýho týmu byl ten odstaveček + nejlepší hráč toho týmu týhle sezony, zklamání, nejlepsi strelec atd + opeperit to par statistikama

Reagovat
irik

No, však takhle jsem to myslel ..., + ty statisiky je dobrej nápad, na druhou stranu bude toho pak málo co psát do samotnýho článku.

Reagovat
herbage

Aha, tak to promiŇ za nepochopení Ty statistiky by bylo možná dobrý shrnout z celý ligy, třeba nejlepší nahravač atd

Reagovat
irik

Udělal bych to k týmům, i celkově. Ale jen pár těch statistik, aby se to zas nepřeplácalo ...

Reagovat
herbage

Jj, souhlas

Reagovat
herbage

Dneska bych to ukončil a zítra bych si rozebral mezi sebou týmy

Reagovat
irik

jj

Reagovat
herbage

Každej by napsal 4,5 týmů

Reagovat
herbage

Krátký zhodnocení ročníku? Každého týmu nebo ligy jako celku? Nejlepší hráč? Překvápko?

Reagovat
herbage

podle mě je to hodně pdoobný tomu All-staru

Reagovat
irik

jo, přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

stuttgart´!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele