11. kolo
01.11.2008 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld 3:1

Mnichovský Bayern doma naprosto zaslouženě porazil Armínii Bielfeld 3:1 a jen potvrdil vzestup formy. Obhájce titulu však i nadále ztrácí na vedoucí Hoffenheim čtyři body.

Domácí začali velmi ostře a již brzy si vykoledoval Nico Herzig žlutou kartu, když zajel do unikajícího Francka Ribéryho. Z následné stadardky Klose pěkně vysunul Borowského a ten prověřil gólmana Dennise Eilhoffa. O pár minut později Schweinsteigerova tečovaná střela skončila jen na horní síťce Eilhoffovi brány.

Obranu Bielefeldu se podařilo Bayernu prorazit až po čtvrthodině hry. Ribéryho přímí kop Eilhoff jen vyrazil k Schweinsteigerovi, který míč vrátil do mlýnice a Klose zblízka skóroval.

Zatímco domácí obecenstvo se ještě radovalo, za pět minut již bylo srovnáno. Demichelis přistoupil pozdě v pokutovém území k Teschemu, fauloval ho a Markus Schmidt nařídil pokutový kop. Ten proměnil s naprostým přehledem Artur Wichniarek.

Do poločasu Eilhoffa prověřili ještě Schweinsteiger a Ottl, ale stav se již neměnil. Do druhé půle kouč Jürgen Klinsmann poslal Lukase Podolského a Toniho Kroose a vrátil se k osvědčenému 4-4-2. Oba výše zmiňovaní se záhy dostali do šancí, ale Kroosova střela byla zblokovaná a Podolského lob z úhlu Eilhoff vyrazil.

Bayern v druhém poločase postupně nabíral obrátky a v 67. minutě měl velkou smůlu. Nejdřív po centru Kroose Lucio hlavičkoval do břevna, Klose zase pálil vysoko do ochozů a Eilhoff velmi dobře chytil Demichelovisovi jeho umístěnou hlavičku.

Smůla Bayernu pokračovala i dál, Lucio trefil jen boční síť, ale v 77. minutě se na domácí konečně usmálo štěstí. Podolski sklepnul centr na Ribéryho, ten si míč jedním pohybem zpracoval a hned vypálil do vzdálenějšího roku branky.

Hosté viděli, že si zřejmě neodvezou z Allianz Arény ani bod a ruply jim nervy, konkrétně Robertu Teschemu. Ten fauloval Ribéryho zezadu a šel rovnou pod sprchy. Střídající Rudiger Kauf poté fauloval rovněž střelce druhého gólu v pokutovém území a kopala se druhá penalta zápasu, tentokráte ve prospěch domácích. K míči se postavil Lukas Podolski a ani on nezaváhal, utkání tak skončilo 3:1 pro Bayern, který tato výhra posunula již na třetí místo tabulky.

Autor: Jaromír Eybl / bayern.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN KONEČNĚ NABÍRA TU SPRÁVNOU RYCHLOST ZVÍTĚZÍME 4:0 FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
irik

Co to je za tip?

Reagovat
smazaný uživatel

krasa,,,, som na chalanov hrda

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je to ten náš Bayern...Proto:BAYERN!!!!!! BAYERN!!!!!! BAYERN!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
irik

Konečně Toni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele