21. kolo
21.02.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 1:2

Obrovské překvapení se urodilo v mnichovské Allianz Areně, kde jasný outsider z Kolína dokázal porazit domácí Bayern. Hráči Kolína v tom ovšem rozhodně nebyly sami, nemalou pomoc jim ochotně poskytl rozhodčí, který Bayernu neuznal naprosto regulérní gól a ke konci zápasu se neodpískal penaltu. Bayern tak prohrál už potřetí ze čtyř jarních bundesligových zápasů a před důležitými zápasy v Lize Mistrů i Německém poháru upadá do hluboké krize, sen si naopak splnil kouč hostů, Christoph Daum, zapřísáhlý odpůrce Mnichovanů.

Že v Mnichově není vše úplně v pořádku, bylo viditelné už od samého začátku, v druhé minutě nebezpečně hlavičkoval hostující kanonýr Novaković. O pár minut později o sobě dal vědět poměrně překvapivě nastoupivší odchovanec hostů, Podolski, z hranice šestnáctky však vysoko přestřelil. Kolínští kozlové přijeli do Mnichova s jasným záměrem - "betonovat" co to jen půjde, tato taktika se už několikrát stala Bayernu pod vedením Jürgena Klinsmanna osudnou, nejinak tomu bylo i dnes, bavorští sice měli míč téměř permanentně na svých kopačkách, ale jejich kombinace ve většině případů nikam nevedla a tak se míč do vápna hostů často dostal jen na chvilku díky centrům Odda.

Po jednom takovém centru přišla již avizovaná situace, Miro Klose po perfektním centru Odda vstřelil naprosto regulérní gól, rozhodčí či jeho pomezní kolega ovšem neviděli, co všichni ostatní ano, a to sice zřetelnou teč McKenny, po které Klose zakončoval a kolínští místo výkopu ve středovém kruhu odkopávali od branky. To pochopitelně hráčům Bayernu na morálce nepřidalo a nekompaktní obranu domácích potrestal ve 22. minutě gólem Ehret, van Buyten nejdříve zbořil Novakoviće, za což později obdržel žlutou kartu, ničemu tím však nepomohl, rozhodčí Rafati ponechal hostům výhodu a Vucicević dokonale přihrál Ehretovi, který šajtlí obstřelil Rensinga.

Bayern si však nadále nebyl schopen vytvořit jedinou pořádnou gólovou šanci a tak znovu udeřili až hosté, již svou druhou asistencí se pod tím podepsal aktivní Vucicević, na hranici vápna si poradil s Lahmem a přesně odcentroval na absolutně nekrytého debutanta Brosinského, který pohodlně skóroval doprostřed brány. Hned o minutu později však mohl Bayern bleskově odpovědět, po zmatcích v obraně hostů tvrdě střílel Klose, ke vstřelení gólu je však potřeba trefit bránu a skóre se tak neměnilo. Kolín na to posléze odpověděl dalším rychlým protiútokem, Novaković doslova oběhl celou obranou linii Bayernu a jen včasný skok do střely v podání Phillipa Lahma uchránil Bayern od třígólového přídělu. Konec poločasu se nesl ve znamení drtivého tlaku Bayernu, ovšem bez střelby góly nepadají a poločas tak skončil překvapivým výsledkem 0:2

Domácí trenér Klinsmann na nepříznivý vývoj reagoval stažením Podolského a Schweinsteigera, místo nich přišli na plac Donovan s Altintopem. Ani do druhého poločasu nevstoupil Bayern vůbec dobře a hned v 50. minutě to opět mohlo být o tři góly, americký "ostrostřelec" Donovan se ovšem zaskvěl na druhé straně hřistě, než to míval v USA ve zvyku, a za zády bezmocného Rensinga vyrazil na brankové čáře Novakovićovu gólovou hlavičku pryč z brány. Hned o pět minut později znovu zahrozili hosté, domácí brankář se však před Brosinského střelou z úhlu měl na pozoru.

Další opravdová příležitost přišla až v 70. minutě, kdy po Oddově centru hlavičkoval Klose, Mondragón však německého kanonýra vychytal. Bavoři to zkoušeli pořád znovu a znovu, na ve svém vlastním vápně zatažené hosty však ne a ne vyzrát. V 84. minutě rozhodčí po faulu na Srba Vuciceviće odpískal volný přímý kop, který zahrával Petit a trefil do ruky ve zdi stojícího Zé Roberta, to už ovšem rozhodčí odpískat opomněl. O chvíli později pak v pokutovém území na druhé straně Geromel stáhl Donovana, to však rozhodčího nezajímalo.

Bayern se nakonec snížení dočkal, po Oddově dalekonosném centru se hlavou do protipohybu brankáře prosadil stoper Van Buyeten, který se s blížícím se koncem utkání přesunul na hrot. Van Buyten si i nadále ve vzduchu dělal s obranou hostů, co chtěl, ke gólu to však nevedlo a Bayern tak doma poprvé po 11 letech prohrál s Kolínem a pokračuje tak v letošní "sezóně rekordů".

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Whooho 1. komentář

Bayern si spravý chuť a vyhraje 4:1

FC Bayern München

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

ale 1.FCköln se bude snažit aspon na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Co je lepší ProFootball nebo Hattrick?

Reagovat
smazaný uživatel

PROFOOTBALL PROTOZE TAM JE VSECHNO O FOTBALE O CELÝ SVĚTE A HATTRICK JENOM GAMBRINUS LIGA A NA KONCI JINÝ SPORT

A V PROFOTTBAL JSOU LEPŠÍ PLAKATY

Reagovat
smazaný uživatel

že jo já si taky řikam ale já to pěkně podělal protože jsem si předplatil Hattrick protože ProFootbal jsem ještě neznal a před tejdnem jsem ho viděl na stánku a mazec hafo plakátu a nejsou tam ti podělaný český hráči

Reagovat
smazaný uživatel

jasný výhra---titul urveme 3:0!!!!!!!!!!!!!!! BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

O tomto víkendu není jistějšího vítěze Bayern vyhraje o 3 branky

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern München vyhraje jasne4:0 po poločase to bude2:0 ma nato

Reagovat
smazaný uživatel

začíná nečekaná krize!!! v klubu se neco negativního děje a Klinsmann pokud neudělá titul tak pujde to samí platí i pro ligu mistru!!!!!! je to ostuda ale MUSÍME BOJOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BAYERN

Reagovat
Lorcan

Kolín

Reagovat
smazaný uživatel

kolín

Reagovat
Lorcan

oni za to nemůžou, snad jim nechceš vyčítat že chtěli vyhrát a vyhráli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele