3. kolo
30.08.2008 15:30 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 5:2

Rozlet nováčka z Hoffenheimu zastavil Leverkusen, který v průběhu utkání bohatého na branky dominoval a připravil svému soupeři po jasném výsledku 5:2 první bundesligovou porážku.

Bayer začal aktivněji a úvodní branka na sebe nechala čekat pouze do osmé minuty. Barnettův přímý kop našel Hagguiho, jenž hlavičkou do protipohybu Özcana otevřel skóre. TSG se snažilo rychle odpovědět, místo toho ale přidali druhý gól domácí. Byl u toho opět Barnetta, na jehož roh si nejvýše naskočil Friedrich a hlavou se nemýlil.

Ve 20. minutě však Hoffenheim pohotově snížil. Na levé straně se dostal k centru Salihović a jeho pobídku využil Ibišević. Jak jinak, než hlavičkou. Poté pokračovaly oba týmy v útočné hře, vidět byli hlavně domácí Renato s Helmesem. Leverkusen přidal další gól v 36. minutě, kdy střelu Djakpy akrobaticky tečoval Kiessling, který tak zvýšil již na 3:1.

Po změně stran nejdříve střílel hostující Tebber, Fernandez ale byl na místě, o několik okamžiků později je napodobili Kiessling s hostujícím brankářem Özcanem. Znovu zdramatizovat utkání se nováčkovi podařilo v 58. minutě. Djakpa fauloval v pokutovém území Ibiševiće a následnou penaltu s přehledem proměnil Salihović.

Očekávaná ofenzivní honba hostů za vyrovnáním se však nekonala, režii utkání stále držel pevně v rukou Bayer, který se v poslední desetiminutovce po zásluze dočkal ještě dvou branek. V 83. minutě z dvaadvaceti metrů napřáhl Barnetta a jeho povedený pokus skončil v levém rohu branky, o čtyři minuty později přešel Gekas přes Nilsonna a obdařil přihrávkou Kiesslinga, kterému již zbývalo jen trefit branku. Druhá Kiesslingova branka v utkání tak završila skóre na konečných 5:2.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady již hoffenheim narazí, tip 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele