31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Energie Cottbus 2:0

Utkání v Brémách překvapení nepřineslo. Domácí fotbalisté s přehledem kontrolovali hru a i díky sedmadvaceti vyslaným střelám zaslouženě zvítězili 2:0. Evidentní převahu Werderu potvrzuje i procentuální držení míče, které zcela jasně hovoří ve prospěch domácích. Schaafovy ovečky si tak upevnily druhou pozici v tabulce.

Chotěbuz dokázala za celé utkání vystřelit pouze čtyřikrát, přesto však v první půli držela nerozhodný stav. Brémy na soupeře vyrukovaly s tvrdým nápory již od 1. minuty, kdy Mesut Özil poprvé prověřil kvality chotěbuzského brankáře Tremmela. O dvě minuty později přestřelil branku brémský stoper Naldo. V 5. minutě pak znovu pálil mezi tyče Özil, trefil však pouze dobře postaveného Tremmela. V 9. minutě se o střelbu poprvé pokusili hosté, konkrétně Dennis Sörensen. Minuty nato přestřelil Ivan Klasnič z Werderu. Ve 12. minutě nepřekonal brankáře Daniel Jensen, jehož do šance vyslal Clemens Fritz, který sám v 18. minutě zklamal. V 22. minutě nezamířil mezi tyče ani Per Mertesacker, obránce Werderu Brém. Tentýž hráč se netrefil ani v minutě 26. O tři minuty později Tim Borowski z Brém vystřelil z voleje do prostoru, který střežil Tremmel. V 34. minutě se opět do akce dostal Borowski a tentokrát minul. Pět minut před koncem první půle neuspěli ani Klasnič s Boubacarem Sanogem a brémští hráči odcházeli i přes svou herní převahu do kabin zklamaní, kýženou branku se jim totiž vstřelit nepodařilo.

Do druhého poločasu vstoupila o něco lépe Chotěbuz, když v 54. minutě Stanislav Angelov poprvé v utkání zaměstnal nevyužitého Tima Wieseho. V 60. minutě na něj s neúspěšným pokusem chtěl navázat Ervin Skela, ale jeho rána byla zblokována. V 62. minutě znovu mezi tyče střílel aktivní Turek Mesut Özil. O čtyři minuty později vystřelil mimo Hugo Almeida. V 67. minutě se ale konečně mohli radovat brémští fanoušci. Švédský hrot Markus Rosenberg po centru Torstena Fringse propálil pravačkou dosud nepokořeného gólmana hostí. 1:0. Energie Chotěbuz na obdrženou branku zareagovala střídáním. Kouč Bojan Prasnikar poslal na trávník Rangelova, jímž nahradil Riviče. I přesto dále pokračoval tlak domácích. V 71. minutě znovu vystřelil Rosenberg, tentokráte si však Tremmel s jeho pokusem poradil. V 74. minutě střílel mezi tyče také Petri Pasanen, finský obránce Werderu . O čtyři minuty později kouč domácích Thomas Schaaf stáhnul z trávníku Fritze, jehož nahradil Patrickem Owomoyelou. A tah se zřejmě vyplatil. V 79. minutě totiž Tim Borowski z rohového kopu centroval míč do vápna, ten se odrazil k Hugo Almeidovi a Portugalec přesnou ranou zavěsil. 2:0. Poslední minuty se dohrávaly v pozvolnějším tempu. Za domácí ještě pálili Jansen s Rosenbergem, což ale na výsledku nic nezměnilo a Brémy dál kráčí cestou za Ligou mistrů, v níž by měly startovat i v příštím ročníku.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele