27. kolo
05.04.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hansa Rostock 1:0

Schalke 04 zaslouženě získalo tři body z domácího utkání proti Hanse Rostock. Svěřenci Mirka Slomky platili po celý zápas za aktivnější tým, výsledek byl nakonec pro Hansu milosrdný. Domácí v tabulce poskočili na druhou příčku.

Schalke se po nepovedeném úvody sezóny začíná zvedat a tak jako to předtím vypadalo, že se Schalke bude muset spokojit jen s Pohárem UEFA, dnes je jeho účast v příštím ročníku nejprestižnější soutěže planety stále reálnější. Na vedoucí Bayern však ztrácí šest bodů a bavorský klub má navíc ještě jeden domácí zápas k dobru. Za Schalke je to pak velmi těsné. O pouhý bod za ním jsou Hamburk s Brémami, Stuttgart o tři a Leverkusen o čtyři, ovšem i ten ještě odehraje jedno utkání. Mirko Slomka a jeho hoši ještě nemají zdaleka nic vyhráno.

Prvním krůčkem k úspěchu je ale výhra nad Rostockem, jenž se kvůli tomu propadl na sestupové šestnácté místo. Nyní již k samotnému klání. První vážnější šance se zrodila v minutě osmé, když domácí Halil Altintop pravačkou otestoval gólmana hostí. Hansa se snažila odpovědět prostřednictvím Bülowa, ten však rovněž neuspěl. O pět minut později se o slovo hlásil opět Halil Altintop a znovu pravou nohou vyzkoušel pozornost brankáře. O pár okamžiků později vyslal Christian Rahn z Hansy na brankáře Neurera parádní střelu z dobrých pětatřiceti metrů. V 21. minutě po akci Larsena střílel neúspěšně levačkou domácí Pander.

Jednu z nejnebezpečnějších akcí Rostocku vyprodukovala o tři minuty později dvojice Rathgeb, Rahn a druhý zmíněný stál na jejím konci. Byla to další pětatřicetimetrová střela levačkou, která Neurerovi způsobila závažné problémy, nakonec si s ní poradil. V 28. minutě přihrával aktivní Altintop Larsenovi, jeho pokus gólman Hansy bez problému zlikvidoval. Na konci akce z 35. minuty stál reprezentant Jermain Jones. Posledním nebezpečným pokusem první půle byla střela Alberta Streita ze Schalke, na níž mu po rohu přihrával opět Altintop. To bylo v úvodní pětačtyřicetiminutovce vše, hráči Schalke hráli mnohem lépe, ovšem na výsledku se to k jejich smůle neprojevilo a do kabin tak odcházeli se svěšenými hlavami.

Do druhého poločasu vstoupila překvapivě aktivněji Hansa, když se o branku pokoušeli nejprve Bülow a po něm pak Rahn. V 52. minutě se ovšem konečně mohli radovat domácí. Albert Streit povedeným cenrem našel hlavu Altintopa a turecký reprezentant pohodlně zavěsil - 1:0. Rostock na to odpověděl střídáním, útočník Addy-Waku Menga nahradil Shapourzadeha. O tři minuty později se pokoušel o střelu Sören Larsen. Toho v 60. minutě vystřídala velká hvězda domácího celku Kevin Kuranyi., který minutu po svém příchodu po asistenci Sancheze prověřil kvality gólmana soupeře. V 66. minutě nebezpečně hlavičkoval Enrico Kern po centru Bülowa.

V 71. minutě došlo k dalšímu střídání ze strany Mirka Slomky, když Lövenkrands nahradil Victora Sancheze. Právě Lövenkrands v 82. minutě vystrašil soupeřova brankáře povedenou střelou. Závěrečné minuty patřily Kuranyimu. Ten nejprve v 90. minutě napálil jen gólmana a o dvě minuty poté jej po asistenci Ernsta počastoval dalším zdařilým pokusem. Tyto šance ale ke gólu nezužitkoval, i přesto Schalke získalo tři body a sen o Lize mistrů žije dál.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to bude za 1. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen těsně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele