22. kolo
01.03.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:1

Bayern zvládl klíčový zápas, domácí remízu s Hamburkem odčinil výhrou na hřišti Schalke. O první vítězství bavorského velkoklubu v Gelsenkirchenu za posledních téměř deset let se už v úvodu postaral Miroslav Klose.

Schalke sice začalo lépe, mělo více ze hry, ale gól padl už ve 14. minutě na druhé straně po pěkné kombinační akci. Schweinsteiget krásně našel Ribéryho, ten od čáry nacentroval před branku na Kloseho a německý reprezentant s polskými kořeny srazil bokem míč do sítě.

Bayern zařadil vyšší rychlost a domácí se nestačili divit. Hosté měli řadu šancí, tu největší asi Daniel van Buyten, když hlavičkoval těsně mimo. Příležitost mělo i Schalke, srovnat mohl Westermann, jehož střelu nepříjemně tečoval Lucio, ale míč branku minul.

Druhý poločas pokračoval stejně jako první, Bayern mohl zvýšit v 64. minutě. Domácí gólman Manuel Neuer dobře vyrazil hlavičku Toniho, ale jen k Van Buytenovi, jenž také hlavou trefil břevno. Na druhé straně hlavičkoval do boční sítě Bordon. Domácí s blížícím se závěrem zvyšovali tempo, hosté se však zatáhli do obrany a tlaku odolávali bez potíží. Snaha Schalke tak vyústila jen ve dvě žluté karty v závěrečných minutách.

Bayern tak natáhl svou sérii bez porážky na devět zápasů a udržel čtyřbodový náskok na Brémy. Se Schalke to naopak vypadá špatně, má za sebou tři porážky v řadě, díky nimž kleslo na šesté místo. Navíc stále roste tlak na trenéra Mirka Slomku.

Autor: Petr Starý / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to mač jako hrom. BAYERN ZVÍTĚZÍ A ZVÝRAZNÍ SVUJ NÁSKOK V ČELE BUNDESLIGY muj tip 1:3 FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola !!! Přeju Schalke, aby trochu zbrzdily mnichovský Bayern. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně. po hatricku toniho jsem rád že se trefil konečně i klose a vlastně trefil 3.body FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
irik

jj je dobre ze mu to tqam pada...proc vlastne nehral Lahm?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele