27. kolo
05.04.2008 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - Werder Brémy 1:2

Brémy konečně zabraly a vyhrály v Berlíně nad Herthou 2:1. Werder nasměroval k výhře už v první minutě Rosenberg, zanedlouho sice vyrovnal domácí Lima, vítězství hostům ale zajistil ve druhé půli Borowski.

Pro domácí, kteří nastoupili do utkání bez svého nejlepšího střelce Panteliče, začalo utkání nejhůře, jak jen mohlo. Už ve čtyřicáté sekundě poslal Fritz zprava přízemní centr, u kterého byl Markus Rosenberg dříve domácí stoper Simunič a šťastně poslal míč mezi Drobného nohama do sítě – 0:1. Hned ve třetí minutě mohla Hertha vyrovnat. Raffael prokličkoval obranou, jeho následný pokus ale nohou vyrazil Wiese.

Domácí na soupeři v prvních minutách doslova leželi a vyrovnat se jim podařilo v 10. minutě. Skácel zahrával přímý kop, který našel za hostující obranou volného André Limu a brazilský útočník hlavou bez problémů srovnal – 1:1.

Utkání mělo své tempo, na jedné straně střílel vedle Fritz, na straně druhé zastavil Piszczeka v poslední možné chvíli Naldo. Druhý gól Brém mohl přidat opět Rosenberg, vybíhající Drobný ale skvěle zasáhl (24.). Více už toho v první pětačtyřicetiminutovce k vidění nebylo a tak se týmy odebraly do šaten za nerozhodného stavu.

Po změně stran byla aktivnější Hertha, hned ve 47. minutě vyslal z dálky bombu Gojko Kačar, jeho přízemní pokus ale o centimetry minul levou tyč Wieseho branky. Na druhé straně pálil z uctivé vzdálenosti také Naldo, Drobnému ale příliš starostí nenadělal. V 70. minutě mohli jít Berlíňané do vedení. Lima si všiml, že Wiese je trochu z branky a tak vyslal technickou střelu, která ale bohužel pro domácí příznivce skončila na spojnici a dorážející Okoronkwo pálil hodně mimo.

Werder byl efektivnější a v 74. minutě šel do vedení. Frings našel za domácí obranou Tima Borowskiho, ten sám před Drobným zachoval chladnou hlavu a poslal míč nechytatelně k tyči – 1:2. Hertha se již na vyrovnání nezmohla a připsala si tak třetí nešťastnou porážku 1:2 za sebou. Brémy se posunuly na čtvrtou příčku a za třetím HSV jsou jen vinou horšího skóre.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele