30. kolo
26.04.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 0:1

Schalke 04 se podařilo v boji o mezinárodní pozice s přímým konkurtentem HSV zaznamenat důležité vítězství a připsat si cenné tři body. Vítězným gólem zápasu se vyznamenal Kevin Kuranyi již na začátku utkání. Hamburku se sen o Lize mistrů po šesti neúspěšných zápasech definitivně rozplynul.

S napětím očekávaná partie začala před 57.000 diváky vyprodané Nordbank Arény nešťastně pro domácí. Již v druhé minutě podcenil Thimothee Atouba rychlého protihráče Alberta Streita a nechal jej bez odporu dosáhnout skoro brankovou čáru. Bývalý frankfurťan stačil ještě nacentrovat míč přesně na hlavu před bránou volně stojícího Kuranyiho. Ten už stačil jen dohlavičkovat do brány.

Domácí se ale rychle vzpamatovali z šoku a již po dalších dvou minutách měli na kopačkách vyrovnání. Kapitán Van der Vaart, který se netrefil již od 19. kola, nastřelil z krátké zvdálenosti jen vnější síť brány.

V nejprve pohledné fotbalové podívané měli nakonec hosté větší šanci zápas rychle rozhodnout. Po ostrém pasu Fabiana Ernsta všem utekl Altintop a úplně sám se řítil na brankáře Rosta. Dloubáčkem ho přehodil, ale na míč, který mířil mimo bránu, už nedosáhl.

Na druhé straně se pokusil o vyrovnání Ivica Olič, který dostal centr od kapitána van der Vaarta. Diky reflexu brankáře Neuera zůstal stav stále 1:0 pro hosty.

Hamburgu se nedařilo své šance proměňovat. A tak ve 20. minutě stejně jako Kuranyi, se pokoušel hlavičkovat Olič, míč šel opět mimo. Podobně na tom byl i kolega Guerrero. Schalke se s přibývajícím časem soutředila na obranu jednogólového vedení a nedovolila domácím dokončit jakoukoli útočnou šanci.

Po výměně stran se dostal HSV rychleji do hry a snažil se zatlačit hosty na jejich polovinu hřiště. Guerrero (54.) a Guy Demel (64.) měli další šance, které ovšem skončily mimo bránu. Schalke číhalo jen na kontry, zatímco domácí se bezúspěšně snažili o vyrovnání převážně střelami z dálky.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele