21. kolo
23.02.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:0

Eintracht Frankfurt dnes díky gólu Amanatidise před 51.000 diváky porazil Werder Brémy 1:0 a vrátit se zpět na sedmé místo v tabulce. Werderu, který od 40. minuty hrál jen v desíti, se naopak nepodařilo s Bayernem dočasně srovnat krok a v případě, že bavorský velkoklub zítra vyhraje, zvýší se jeho náskok před Brémami na 6 bodů.

Eintracht nastoupil skoro ve stejné sestavě jako minulý týden v Rostocku, s vyjímkou nemocného Weissenbergera, kterého nahradil Inamoto. Domácí nečekali, až se soupeř projeví a začali aktivněji. Amanatidis se tak dostal do šance po centru od Inamota. Ale Wiese dokázal střelu pěstmi vyboxovat na roh.

Po pomalejším začátku se stále více dostávaly Brémy k míči a částečně ukazovaly svou technickou zralost. Největší šanci měl Ivan Klasnič, který trefil břevno (26.). Ovšem ne všichni hráči trenéra Schaafa dokazovali tuto herní kvalitu. Odpočatý Diego zachraňoval spoluhráčům v prekérních situacích držení míče. Nebral si ale s nikým servítky. Pět minut před přestávkou se nechal vyprovokovat obráncem Kyrgiakosem. Po následné slovní potyčce pak uviděl červeně a ramenem Kyrgiakose srazil k zemi. Ještě jednou červeně pak viděl od sudího, který ho za hrubost vykázal do sprch.

Po změně stran se Werder stáhl nejdříve zpátky. Na straně domácích bylo vidět, že mají problémy se dostat do hry. Nejistota, chybné přihrávky a nedostatek kombinací se množily. Pak ale přišla 56. minuta, Chris poslal míč do běhu Amanatidisovi, který se řítil středem pole. Brankář Wiese vyběhl daleko ven z brány a pro kapitána Eintrachtu to už byla maličkost poslat míč do prázdné sítě.

Brémy jakoby zapoměly, že mají za sebou jen 39 hodin odpočinku po zápase proti Braze a vzaly hru do svých rukou. Podařilo se jim vytvořit několik dobrých gólových příležitostí. Frankfurt hrál velmi pasivně a opatrně. A tak nebylo poznat, kdo vlastně hraje v oslabení. Nikolovova brána byla ostřelována v pravidelném taktu. Gólman Eintrachtu se projevil ve výborné formě, i když měl menší zdravotní problémy a svými parádními kousky zachránil domácím jednogólový náskok. Jinak se ještě blýskla obranná dvojice Kyrgiakos a Galindo, proti které se brémský Sanogo a Klasnič těžko prosazovali.

Autor: Jitka Ludvíková / eintracht.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele