34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 4:1

Bayern se stylově rozloučil s mistrovskou sezonou, když doma rozdrtil Herthu BSC v poměru 4:1. Hattrick zaznamenal Toni, kterého doplnil Ribery, za hosty v závěru korigoval Domovchiyski.

Utkání začalo ceremoniálem, při kterém představitelé domácího klubu poděkovali Oliveru Kahnovi a Ottmaru Hitzfeldovi. Švýcarský kouč se dokonce neubránil slzám a v Allianz Aréně jistě nebyl sám. Pozadu nezůstala ani Hertha, jejíž hráči pozvedli transparent s gratulací k doublu a s rozloučením se s oběma končícími aktéry.

Na první gól diváci čekali pouze tři minuty. Ribéry zleva nacetroval a Luca Toni hlavičkou k přední tyči nedal Drobnému šanci – 1:0. Poté na pár minut ovládli hru Berlíňané, s jediným pokusem z kopačky Raffaela si ale Kahn bez problémů poradil. Ve 21. minutě pálil Schweinsteiger, Drobný ale s jistotou zakročil. Ve 27. minutě Schweinsteiger zleva nacentroval na zadní tyč, kde Toni opět ovládl hlavičkový souboj a odrazem od břevno vsítil svoji druhou branku – 2:0. O šest minut později se po Schweinsteigerově rohu odrazil míč na kopačky Francka Riberyho a ten z voleje pravačkou trefil přesně k tyči – 3:0. Nad Herthou začala viset hrozba debaklu, góly ukolébaný Bayern však už do konce první půle zahrozil jen střelou van Bommela, se kterou si poradil Drobný.

Po přestávce mírně ospalá hra pokračovala. V 61. minutě Ribery uvolnil Podolského, ten předložil před prázdnou bránu Tonimu a hattrick byl na světě – 4:0. O deset minut později udělal průvah v domácí obraně aktivní Raffael, následnou střelu brazilského útočníka ale vyrazil Kahn. Poté vyslal dělovku Bieler a domácí zachránilo břevno. V 84. minutě však Oliver Kahn o čisté konto nakonec přišel. Raffael si pohrál s Demichelisem, našel Valeriho Domovchiyskiho a ten trefil horní roh branky – 4:1.

V 88. minutě definitivně zakončil svou kariéru Oliver Kahn který byl vystřídán Rensingem. Kahn si pak po zápase vyměnil dres s rozhodčím Markusem Merkem, pro kterého to byl též poslední zápas v kariéře. Poté už přišla mistrovská korunovace Bayernu, který ligu vyhrál s desetibodovým náskokem na Brémy. Hertha končí v tabulce desátá, může si však dělat zálusk na Pohár UEFA díky Fair Play.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 0-1,1-2

Reagovat
Arne

kéž by ale

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši co chce dělat Herta v poháru EUFA

Reagovat
smazaný uživatel

Co by, hrát přece ! Zase tak hrozný tým to není !

Reagovat
Arne

přesně tak

Reagovat
Arne

táhni odkud jsi přišel, nic o ní nevíš, vždyť ani neumíš napsat její jméno... hlupáku

Reagovat
smazaný uživatel

takový sračky bohužel napsat fakt neumím

Reagovat
Arne

pěkný no, jen jsi si na to označení, které jsem ti přišil o dva řádky nahoře, dal razítko

Reagovat
smazaný uživatel

prostě tu tvou Hertu by porazila i moje milovaná SLÁVIE!!!!!

Reagovat
Arne

možná ano, to nic nemění na tom, že jsi hlupák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele