semifinále
13.01.2021 21:00 CET
1 : 1
2:3 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Frenkie de Jong (© AFP)

Barcelona postupuje do finále Superpoháru. Real Sociedad nezvládl penalty

První semifinále Superpoháru bylo hodně dramatické a pokud jste noční ptáci, určitě jste si to museli užít. Pro obě jedenáctky to ale bylo hodně vyčerpávající, protože rozuzlení nepřinesla ani základní hrací doba, ani prodloužení, ale až penalty. A v těch byli lepší Koemanovi svěřenci.

Barcelona se dnes musela trochu překvapivě a na poslední chvíli obejít bez zraněného Lionela Messiho. Místo něj vyběhli na trávník hráči, kteří se zas tak často do hry nedostávají. Šanci dostali Dembélé, Mingueza, Pedri nebo Busquets. "Domácí" Real Sociedad se spoléhal především na sehrané ofenzivní trio Portu, Isak a Oyarzabal.

První minuty zas tak moc ofenzivní krásy nenabídly a vládla především nepřesnost. La Real pozičně velmi dobře bránil, čímž Barceloně ztěžoval její ofenzivní výpady. První šanci naopak vymysleli hráči ze San Sebastiánu. Mikel Oyarzabal v sedmnácté minutě vymyslel krásnou průnikovou nahrávku do uličky na nepokrytého Alexandera Isaka. Ten sprintoval s míčem do vápna, jenže v něm mu parádním zákrokem radost pokazil dobře vybíhající brankář Ter Stegen.

Barcelona si sice nepřipravila žádnou větší šanci, ale opticky začala mít navrch. Míč soupeři prakticky nepůjčovala a osmělovala se aspoň střeleckými pokusy jako v případě Pedriho, Griezmanna (někdejší dlouholetou oporou právě Realu Sociedad) nebo Alby. A úsilí se Kataláncům brzy vyplatilo. Braithwaite výbornou přihrávkou uvolnil po levé straně Griezmanna, jenž se rozhlédl a centroval před bránu. Tam si nabíhal Frenkie de Jong a i když byl trochu v záklonu, dokázal dostat míč pod břevno - 1:0 pro Barcelonu.

Druhá půle ale favoritovi vůbec nevyšla. Po pouhých čtyřech minutách totiž sudí Munuera Montero viděl ve vápně ruku De Jonga po centru ze strany, takže odpískal pokutový kop. Ten mu nakonec potvrdil i videorozhodčí, takže Mikel Oyarzabal mohl střílet. Vybral si - na rozdíl od brankáře Ter Stegena - správnou stranu, takže La Real okamžitě srovnal.

Jenže pak se z utkání šance zcela vytratily. Ani jeden tým si žádnou větší příležitost ke gólu nevypracoval, byť se postupem času základní jedenáctka notně obměnila. Kvůli nepřesnostech na obou stranách se tedy šlo do prodloužení. Barcelona mohutně vystřídala, ale stejně mohla inkasovat. V 94. minutě totiž Joseba Zaldúa vypálil velmi přesnou ránu a jen díky umění Ter Stegena, který se včas vymrštil, nepadl gól.

Stejně jako na druhé straně, kde se Dembélé sice skvěle uvolnil přes Le Normanda, ale pak poslal jen slabou střelu do středu brány. Druhé prodloužení se neslo ve znamení Adnana Januzaje. Nejprve spálil obrovskou šanci Griezmann, který sám před Remirem pálil z voleje jen do něj. Následně se Januzaj dostal do skvělé příležitosti po pasu od Oyarzabala, jenže vypálil slabě. Další zakončení mu zlikvidoval Ter Stegen. A do třetice pálil Januzaj z přímého kopu jen do tyče! Následovaly penalty. A protože v nich La Real dvakrát selhal, Barcelona poslední penaltou Puiga vyhrála a zahraje si finále!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (155)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak zabojovat a vyhrát alespoň tuhle "trofej". Na titul a LM to letos nevidím

Reagovat
Csaplárova past

A příští rok, už bez Messiho titul očekáváš?

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité bude, jak dopadnou volby a co se bude dít po nich. Kdybych si měl tipnout, tak vyhraje Laporta. Uvidíme, jak se mu podaří dát klub do kupy, protože to, co tam páchal Bartomeu a spol bylo šílené a bojím se, že toho ještě spousta vypluje na povrch. V ideálním případě se stane i to, že Messi ještě dva roky zůstane. Někteří mladí hráči vypadají hodně nadějně - Fati, Pedri, Araujo, Dest, De Jong..takže je na čem stavět. V opačném případě se můžu stát i to, že následující dva/tři roky nevyhrají nic. Bude záležet co Real, tam se mluví o dost hráčích které chtějí. Akutně je potřeba koupit hroťáka, dát prostor mladým a mít pevný projekt a styl, kterým se chtějí prezentovat a do něj kupovat adekvátní hráče. Nesmí se opakovat ani nákupy hráčů, kteří absolutně nezapadají do systému ( Griezzmann). Snad se vrátí i diváci na tribuny. Ta obměna měla přijít už dávno a měla být postupná, teď to bude bolet, ale pevně doufám, že to nebude trvat tak dlouho jako třeba v Manchesteru united. Velká výhoda je i to, že pokud budeme mít slabou sezonu, tak do LM bychom se dostat měli, což třeba v Anglii pravidlo rozhodně není...

Reagovat
Unique

Naprostej souhlas

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

GOAT dnes 2 fiky

Reagovat
letitfly

snad potvrdíme vzestupnou tendenci výkonů z posledních pár zápasů. Rozhodně bych tuhle trofej nepodceňoval. Bylo by hezký o víkendu vidět El Clásico ve finále poháru

Reagovat
Reggie

Finále je kdy přesně?

Reagovat
letitfly

v neděli ve 21:00

Reagovat
Reggie

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Pevne verím že koeman sa na túto rádoby trofej vysere a šancu dostanú tí čo hrajú menej. Uplne idealne Messi, De Jong, Alba, Dest, Mats, oddych. Ideal nech hrá Konrad, Puig

Reagovat
Eichel

čo som ćítal, tak to neplánuje vypúšťať... bohužial

Reagovat
misinho7

noo podla mna sa nevysere ked je to mozno jedina vec kde ma sancu nieco vyhrat(delia ho od nej dva zapasy) ako nic proti ale v lige to daju asi atleti a v LM su iny favority...

Reagovat
Mercury

copa?

Reagovat
misinho7

Na tu som aj zabudol. Tam je velka sanca kedze ZZ tam pravidelne vypadava a Atleti su uz von.

Reagovat
Dr. Admess

V taky jsem to doufal.. ale bohužel..

Reagovat
LAM

Ideál by byl prorotovat a nasadit plnout palbu až pokuď se podaří postoupit do finále.

Neto-Firpo,Lenglet,Araujo,Dest-Pjanic,De jong,Puig-Griezmann,Braitwaite,Trincao

Messi,Dembele,Pedri a Alba můžou jít kdyžtak do hry ve druhym poločase.

Reagovat
smazaný uživatel

Dest nakonec dnes hrát nebude - drobnější zranění

Reagovat
LAM

No jinýho pravýho obránce teď nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

strasne sklamanie ze v takejto sezone necha hrat napr de jonga 120 min plus urcite bude hrat finale. toto bolo standartne zapasy predsezonneho charakteru ze ako je real a barca na tom a nie v januari hrat takuto picovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Messi jim to posere takže nemějte strach

Reagovat
2miguel1

Postupom casu uz zaciname hrat len jeden zapas za tyzden tazke netreba zbytocne vypustat. Hrame ligu az 24.1. Hlavne kde setrit hracov je pohar, tak treba hrat s bečkom a nanajvyš ak uz sa dostanu nahodou do semi tak potom nasadiť ačko.

Reagovat
Y.N.W.A

"Vždy platilo, že se finálové zápasy hrály v exotických zemích" ....vždy, jakože loni?

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Y.N.W.A

"Hosté postrádají dvojici Piqué, Fati, Roberto a Coutinho" ok ... chápu, že Piqueho a Coutinha už odepsali, ale psát to takto je až surově neuctivý

Reagovat
dinss

Griezmann

Reagovat
Anacron

"Pro tento rok z pochopitelných důvodů bylo svazem rozhodnuto, že finálový turnaj čtyř kouzelníků zůstane ve Španělsku."

Ok

Reagovat
Gazdo

Je to strasne ze sa spanielsky superpohar hra v spanielsku

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Donostea snad vyhraje

Reagovat
roman1978

Bez Lea? Škoda no. Tak snad aspoň pár minut pro Riquiho.

Reagovat
LAM

Messi měl na konci zápasu z Granadou lehčí problémy.Je dobře že nehraje od začátku.

Akorát nevim jestli je něco Destovi,nebo jen preventivně nehraje.

Reagovat
LAM

A jinak sand bude dávat Puiga a Trincaa do CDR.

Reagovat
Kejza

někdo stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Sport2

Reagovat
celeb
Reagovat
Kejza

díky!

Reagovat
celeb

Ateisti sa povinne pomodlia, aby sa Busq dostal do tranzu a spomenul si, ako hraval pred rokmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

dalsia obrovska minela, chvalabohu MAtS zachranil. Proste momentalne je to jednoznacne nasa najvacsia slabina, a to Lenglet sa dost snazi ho donhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tam sám proti třem presujícím tvl, nic moc dělat nemohl a navíc to skoro i tak vymotal.

Reagovat
celeb

ja hlavne hodnotim celu sezonu, ale ak sa chces hadat, tak si pozri nejaky zapas s pred 4-5 rokov a sleduj ho.

A potom to porovnaj s tym, co predvadza uz min. 2. sezonu - sorry, je mi to luto to povedat, ale pripada mi ako po slabsej mrtvici. Ako ma vydrz, obcas da paradnu prihravku, ale inak sa to fakt NEDA porovnat s tym, co predvadzal dlhe-predlhe roky.

Otvor oci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je logické, že stárne. Ale nehraje nijak hrozně, v poslední době se dokonce zlepšil. A pokud si najdeš jeho statistiky, tak je podle nich pořád velice dobrý a zhoršení je tam docela minimální.

Reagovat
Eichel

Reagovat
2miguel1

niekto stream ?

Reagovat
dextroza_m

nemáš sport2? Jinak o pár řádků nahoře...

Reagovat
2miguel1

na telke mam len netflix a radsej pozeram Barcu na Bein alebo na La Liga channel. Minuly rok sa dalo najst uplne v pohode Arenavision ale tento rok uz nic

Chcel som sa uz minule spytat, neviete ci sa da nejako kupit BeiN alebo La Liga TV aj cez net nejako ? v pohode by som si zaplatil

Reagovat
smazaný uživatel

Merino nestíhá Busquetse a brečí

Reagovat
dextroza_m

Myslím, že i bez Lea máme lepší tým, škoda, že není Ansu.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
dextroza_m

MAtS je prostě top.

Reagovat
roman1978

Zatím teda bída

Reagovat
smazaný uživatel

hraje se případně prodloužení nebo hned penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

Dembič to dnes strašně překombinovává...už asi třikrát mohl nasolit centr do vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé to dnes asi přehnal s energeťákama Proniká a běhá dobře, ale finální řešení 0 bodů.

Reagovat
2miguel1

Pedri sa boji vystrelit

Reagovat
celeb

Inak Pedri za 30 minut 3x cisto odobral zo zadu superovi loptu. Paradne ma bavi ho sledovat, nielen s Messim ale aj s Frenkiem si velmi dobre rozumia.

Reagovat
celeb

Frenkie

Reagovat
dextroza_m

FdJ!

Reagovat
smazaný uživatel

gooooool Griez krásná citovka přímo na golovu

Reagovat
PP

ale De Jong těžká hlava, hezky se zkoordinoval..

Reagovat
el Principito

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
LAM

No je znát,že hrajeme bez klasickýho RB.Dembele je tam skoro sám a zkouší sola.Ale bez Messiho to dneska docela jde.

Reagovat
celeb

Frenkie, po pociatocnych experimentoch s 2 pivotmi, ci dokonca na stoperovi

akonahle mu dal konecne Koeman volnost a hra s Pedrim na AM, tak rastie zo zapasu na zapas. Oscar vyborny na stoperovi a prekvapivo dobry aj na beku, mozno by mal Koeman zacat uvazovat, ci ho nevyskusat namiesto Busquetsa na DM.

Araujo s Lengletom mi momentalne prijdu ako horsia stoperska dvojica za Minguezom s Umtitim.

Dnes po pociatocnych kiksoch v obrane zatial dobry vykon. Dembele by potreboval dat gol, nech sa trocha skludni.

Reagovat
dextroza_m

Amen, a kéž by 2. gol přidal Trincao...

Reagovat
celeb

drzim palce

Reagovat
dextroza_m

Achh...

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu jsme ho přechválili

Reagovat
dextroza_m

jako v běhu to je těžko..

Reagovat
celeb

Akoze fakt smolna, navyse aj u tela

Reagovat
smazaný uživatel

nebyla u těla, měl vystrčený loket přímo proti směru letu míče

Reagovat
celeb

ty si vazne chuj

ty to asi nerobis naschval, ty si sa uz ako troll narodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Ruka u těla je, když je u těla natažená. Když zastavíš míč loktem, který vyčnívá mimo tělo, tak je jedno, jestli ho máš u těla.

Reagovat
LAM

Jak by jsi chtěl ty inteligente běžet s rukama nataženýma u těla?

Reagovat
madridcan

Že ich máš vo vrecku

Reagovat
celeb

alebo sa budu vo futbale hned po klacani na zaciatku uvazovat ruky k trupu. Mensi problem vidim s autom, ale to sa este nejak poriesi.

Reagovat
DrQQ

Auto sa kúpi alebo požičia. :-)

Reagovat
celeb

tzv. na Carrasca

Reagovat
smazaný uživatel

absolutně zbytečné omg...

Reagovat
2miguel1

Bolo to vobec vo vapne?

Reagovat
dextroza_m

o jé, další skokan

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas je teda slušnej zmatek, jak dozadu tak dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodci dobrej fetak

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé dneska na facku, teď mu Griez pěkně nabíhal a on pošle centr tři metry za něho

Reagovat
dextroza_m

Busq dnes moc dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Daj tam Puiga Pjanica Firpa Desta

Reagovat
LAM

Rozhodčí strašnej zmrd

Reagovat
LAM

Asi to nejhorší hrát hned 120minut jako první zápas.Ještě teď vypadnout,aby ten výlet byl úplně zbytečnej.

Reagovat
celeb

PJanicov 1. kontakt s loptou

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvoe, ten Demb je dnes uplně šílený, nejraději by se prokličkoval až na parkoviště kurva

Reagovat
PP

Ta finálka je ale příšernost + sem tam tak hrozně zbytečná ztráta, že je na facku. Přitom uvolnění klidně přes dva hráče má parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, teď to znovu zajebal v kličkách, dnes už asi popatnácté.

Reagovat
Tomik111

Podle popisu asi takový dražší Vinicius Jr.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bezesporu...

Reagovat
el Principito

sem tam? vždyť dojebe úplně všechno já ho nemůžu ani vidět

Reagovat
smazaný uživatel

fuck, to byla bomba pěkně Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nevyužít

Reagovat
smazaný uživatel

a zas! já z něho mám nervy, že asi rozkopu notebook

Reagovat
celeb

neskutocne aky rozdiel v hre ked odisiel Pedri a prisiel Puig. Jeho 1. kontakt s loptou v 14. minute, 4x posunul loptu vedla.

Pjanic nanic.

Reagovat
smazaný uživatel

Trincao vybojoval faul, první věc, co na hřišti udělal

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé dneska dojebe naprosto každou akci, jeden z jeho nejhorších výkonů vůbec. Teď zase zbytečná klička do hráče, ztráta a šance Socek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nechci vidět, co vymyslí u penalty.

Reagovat
PP

omluv se a pochval ho..

Reagovat
smazaný uživatel

92 dotykov s loptou a 41 strát, to je asi aj nový rekord.

Reagovat
PP

Pjanic je k čemu vlastně, mimo kurvení hry, otřesném zahrávání rohů a nestíhání?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád má větší vliv na hru než mistr "páté kolo u vozu" Trincao

Reagovat
Gazdo

len ci je to pozitivny vliv

Reagovat
DrQQ

Rezerva sa môže zísť. :-)

Reagovat
celeb

vyzera tak nejak drzo, nebojacne, taky vyraz zleho chlap ca...

Ako snazim sa nieco najst, moc mi to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

No máme víc štěstí než rozumu. Socky si výhru klidně zasloužily.

Reagovat
madridcan

Bayern poletel s Kielom

Reagovat
roberos

Proč nehraje Messi - zrzek ho stáhnul v minulém zápase v 64 min. tak na co ho šetřil, tady je možná jediná šance, jak něco vyhrát v této sezóně.

Reagovat
celeb

Tak Puig aspon ukazal, ze Pedrimu moze akurat tak cistit kopacky.

2x za rozhodujuceho stavu proti odovzdanemu superovi - moze ukazovat naznaky niecoho, stale jaloveho. Clovek by si myslel, ze prijde proti unavenym baskom po 90 min a bude robit vetry ... a on nic, vobec nic.

Uz to moze zaklincovat akurat dosratou penaltou

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

De Jong skvělý, ale udělá penaltu a nedá penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

STEGEN JEDE BOMBY

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé dal

Reagovat
roman1978

MATS je famózní

Reagovat
smazaný uživatel

BIG MIRALEM! Poprvé v Barce trefil bránu

Reagovat
smazaný uživatel

První co mě napadlo. To je na kérku...

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmanne, to ses posral ne...

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně!!! Ale dnes teda vděčíme za úspěch jenom a pouze Stegenovi, výkon velmi průměrný.

Reagovat
PP

On to chce prostě vždycky udělat co nejlíp, až to ten Griez vždycky dojebe..

Reagovat
celeb

Chvalabohu,

MAtS caroval, nahradnici aspon tie goly v penaltach, inak hrozna bieda v predlzeni.

Reagovat
2miguel1

vsak tahaju nohy uz vsetci ked mas zapas za 3 dni stale.. a este predlzenie

Reagovat
smazaný uživatel

jasné a preto treba nechat hrat de jonga 120 minut ked je na lavicke pjanic a puig, zbytocne hral alba, mats, araujo si mohol odpocinut,

Reagovat
Mass

MOTM MAtS, Socky hrají pohledný fotbal, nyní pro mě mnohem atraktivnější než Barca.

Reagovat
roman1978

asi tolik ke kvalitě babského fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

V kterémkoliv jiném kolektivním sportu by to dopadlo podobně

Reagovat
PP

i v individuálním. Tam snad leda něco stojícího na přesnost - lukostřelba, střelba, šipky, teoreticky curling, ale jakýkoliv pohybový či silový se prostě nechytají.

Reagovat
Mercury

V sipkach taky ne...

Reagovat
LAM

Není pravda.Viděl jsem jednu která měla docela dobrej úspěch.

Ono je vůbec otázka kolik ženskejch hraje šipky

Reagovat
roman1978

žádná, nikdy neměla žádný úspěch. akorát shamrock vyhrála 2 zápasy na MS. k výhře v turnaji pdc mají fakt hoooodně daleko.

Reagovat
PP

to jo, ale pořád je můžou porazit nebo alespoň potrápit. V takovém tenise by si ani Serena proti 300. týpkovi z žebříčku prostě neškrtla. O kolektivních sportech typu fotbal, házená, volejbal se nemá cenu bavit.

Reagovat
roman1978

tak třeba moderní gymnastika a aquabely, v tom jsou lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Taky hrály se špičkovým oddílem,kdyby hrály proti výběru nějakého vesnického klubu do 16 let,tak by to dopadlo jinak

Reagovat
PP

ale pořád to jsou 16ti letí kluci proti prakticky nejlepším profesionálkám..

Reagovat
roman1978

přesně. je to naprosto druhořadá záležitost. co druhořadá, když i puberťáci jsou na mnohem vyšší úrovni. ale pak zase budou vystupovat v médiích, že chtějí stejné prachy .

hlavně ty americké krávy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

áááá manny, bojovník proti nespravedlnosti a útlaku

Reagovat
smazaný uživatel

Waterloo

Reagovat
Spalovač šancí

Sice jsem neviděl, ale v suchém triku

Reagovat
LAM

Dembele stejně klasika.Když už nemůže penaltu zaseknout,tak se aspoň postavil nejdřív že bude kopat levou,aby nakonec přeběhl na druhou stranu a kopal pravou.

Reagovat
patas92

Ta Griezmannova penalta lmao

Reagovat
Mercury

On je fakt tragéd. Kdyby to nebylo už k pláči, tak bych se taky smál...

Reagovat
smazaný uživatel

nedaval ji takhle i ve finale LM? proti navasovi tusim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele