semifinále
09.01.2020 20:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Atlético přetlačilo Barcelonu a postoupilo do finále Supercopy

Pořádně divokou podívanou nabídlo druhé semifinále Španělského superpoháru. Barcelona měla postup do finále, kde by případně narazila na Real Madrid, ve svých rukou, jenže zpackaný závěr zápasu jí z téhle soutěže vyřadil. Atlético nepůsobilo na hrací ploše nikterak přesvědčivě, lépe ovšem zvládalo koncovku a radovalo se z konečného vítězství.

První poločas nabídl spíše jen takovou oťukávanou mezi oběma dlouholetými rivaly. Oba týmy si vytvořily některé šance, ani jednu z nich však nepřetavily v přesný zásah. Jako první zahrozila Barcelona, a to zásluhou Messiho, z blízkosti však na gólmana Oblaka nevyzrál. Na druhé straně se snažil prosadit z přímého kopu Herrera, ani on ale neuspěl.

Pět minut před přestávkou se ještě zastřeloval Griezmann, jenže ani jemu se pozorného Oblaka překonat nepodařilo. Druhé dějství pak bylo o dost zajímavější. Do vedení se nejprve dostalo Atlético, a to už ve 46. minutě. Correa prostrčil míč do vápna za obranu na Kokeho, který byl na hřišti sotva pár vteřin po svém střídání, a snadno zacílil k tyčce.

Jenže náskok madridského klubu se záhy změnil v prach. Ač nepříliš urostlý, dokázal se Messi v pokutovém území po spolupráci se Suárezem zbavit bránícího Kokeho i Saviče a z vyložené pozice snadno prostřelil Oblaka. V 59. minutě se Barca dočkala dalšího gólu, zase zaúřadoval Messi, jenže jeho trefa nebyla uznána pro jeho předchozí hraní rukou.

I tak však tenhle moment nevyvedl mužstvo kouče Ernesta Valverdeho z míry, v 62. minutě totiž rozvlnil síť Griezmann. Centr Jordiho Alby ještě na zadní tyčce nevyužil Suárez, jenž hlavičkou nepropálil Oblaka, nicméně míč se odrazil do cesty jeho spoluhráče, jenž už ho snadno dorazil za brankovou čáru. Od té doby byl katalánský celek evidentně na koni.

V 66. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat Suárez, jenomže Oblak jeho pokus stačil polapit, v 74. minutě si vytvořila Barcelona další obrovskou možnost, ve které bez problémů skóroval Piqué, jenže podruhé v utkání hrálo video v její výrazný neprospěch. To odhalilo, že se Vidal před tímto okamžikem nacházel v těsném ofsajdu, a tak opět branka neplatila.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se nakonec v poslední desetiminutovce přece zmátořili a otočili zápas během krátké chvíle ve svůj prospěch. Nejprve proměnil penaltu, nařízenou za faul brankáře Neta na Vitola, do protipohybu barcelonského muže v rukavicích Morata. A o pár chvil později zakončil zdařile Correa poté, co ho do běhu přihrávkou uvolnil Morata.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

3:0......Leo 2,Luis......

Reagovat
Pharrell

So stupid....

Reagovat
smazaný uživatel

kokotko si

Reagovat
Pharrell

Ty větší mrdko katalánská.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach, ty naivo. Valvered rekl jasne, ze tam jsou jen kvuli penezum.

Reagovat
pantondavo

Těsně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

What a game. VAR je král, pyčo.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

VAR dneska nic moc. Z těch 2 gólů Barcy minimálně jeden platit měl.

Jinak ale obrana Barcelony není v dobré kondici.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ze nic moc. Atletico melo mit jeste jednu penaltu

Takze vlastne asi na chyby na stejno.

Reagovat
ttopi

Závažnost chyb ale rozdílná. Penalta se dá neproměnit, kdežto neuznaný gól je neuznaný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

VAR “zkušeně” rozhodl zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že aj mordor zažije takýto krásny VAR zápas

Reagovat
adman72

Reagovat
Pharrell

Reagovat
adman72

Ten rozhodca co mal uznat tak neuznal ( gol po Messiho ramene, penaltu po Piqueho ruke) Ale neuznal ani gol po ramenovom ofsajde Vidala. Bez VAR by si to snad ani nevsimol. Nemam pocit, ze mu postranny signalizoval Vidala v offsajde este pred zakoncenim golovej akcie. Ani sa necudujem hracom Barcy, ze po 2 neuznanych goloch isli psychikou dole a kym sa akotak vratili do zapasu, bolo uz neskoro. Dufam, ze finale vyhra Real, aj ked ho nemusim.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DidusIneptus

Barcelonaci, ty z vás udělali blbečky co? Vy ste se tam mohli umlátit a jim stačilo hrát lážo plážo aby vás zesměšnili. Styďte se! Aspoň vám konečně zklaplo a už nebudete dělat machry.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele