osmifinále
18.01.2024 21:30 CET
4 : 2
po prodloužení
(1:1, 2:2)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Griezmann Realu naservíroval pohárovou pomstu za Superpohár v prodloužení

Atlétiko Madrid oplatilo Realu Madrid jen osm dnů starou porážku ze španělského Superpoháru, když zvítězilo v domácím osmifinále Copa del Rey 4:2 po prodloužení. Los Colchoneros se po půlhodině hry dostali do vedení, ještě před poločasem o něj však přišli vinou nepřehledné situace po nešikovné snaze vyboxovat míč v podání Jana Oblaka. V remízový stav vyústila i druhá půle, a tak muselo na řadu přijít prodloužení, ve kterém se hrdinou "Atlétů" stal Antoine Griezmann, když ve 100. minutě směle potrestal zaváhání soupeřovy obrany.

Real přijížděl na hřiště Atlétika po oslavách triumfu ve španělském Superpoháru. Výhra udělala radost mimo jiné i Florentinu Pérezovi, jenž dosáhl na svou 33. trofej, čímž se stal nejúspěšnějším prezidentem v historii klubu. K poháru se "Bílý balet" probojoval i díky vítězství právě nad Los Colchoneros, a ti tak měli motivaci se před zraky vlastních fanoušků pomstít.

Jako první v 11. minutě výrazně zahrozil Jude Bellingham. Hvězdný Angličan se krásně proháčkoval do ideální střelecké pozice uvnitř vápna, následně ale jen orazítkoval břevno. Do vedení se tak ve 39. minutě dostali Los Indios, když Samuel Lino ve skluzu uklidil několikrát tečovaný centr Rodriga de Paula přesně ke vzdálenější tyči. V nastaveném čase však Real srovnal krok díky chybujícímu Oblakovi, jenž při nepovedeném výběhu pomohl míči v cestě do domácí brány.

Do druhého dějství vstoupilo zásluhou v dobré formě hrajícího Álvara Moraty lépe Atlético. Bývalý útočník "Bílého baletu" využil v 57. minutě špatné komunikace mezi Andrijem Luninem a Antoniem Rüdigerem, a díky smolnému zásahu druhého jmenovaného pohodlně doklepl balon do odkryté sítě.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby málem přispěchal s odpovědí Rodrygo, podruhé ale rozezvonil horní tyč Oblakovy brány. Definitivně rozhodnout se pokusil v 82. minutě Morata, na připraveného Lunina si však tentokrát nepřišel. Zahozená šance ho mohla mrzet o to více, že z následného protiútoku vyrovnal hlavičkující Joselu. Šlo se tak do prodloužení.

Ve 100. minutě si obrana fotbalistů v bílém vybrala slabší chvilku. Nepřesnosti v rozehrávce využil Griezmann, jenž se odhodlal k sólo jízdě z pravé strany hřiště, aby následně nekompromisně zavěsil balon pod břevno před zraky opařeného Lunina. Nažhavení domácí už si vedení, i s trochou štěstí, zvládli pohlídat až do konce, ve kterém naopak sami ještě jednou udeřili po brejku z kopačky Rodriga Riquelmeho.

Madridské derby tak po týdnu opanovalo Atlético, jež se pomstilo svému rivalovi a zároveň mu zabránilo v možnosti obhájit trofej z Copa del Rey.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Laliga

Ďalší výborný zápas . Škoda že sme to tak pretafárili. Zahodené šance, a hlavne tie inkasované góly . Prvý bol pech, druhý už troška zbytočné nedorozumenie, kde to mohol Rudiger hrať bez problémov, no ten tretí . Traja stopéri sa pozerajú na tieň naháňajúci Griezmana. Od začiatku bolo vidno že už ten súboj nestíha. Ak by hocikto z tej trojice čo tam mala asi družnú debatu vystúpil, mohlo to dopadnúť inak. Ale Griezi to pekne zavesil. Očividne bol myšlienkami inde a nejakého somára nerišil a oslávil to pekne po svojom, no bola to škoda, viac by sa mi páčilo keby to oslávil pred Vinim rovnakým štýlom ako on oslavoval gól Joselua. Ten chlapec je mi viac nesympatický než hociktorý hráč súpera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele