čtvrtfinále
06.02.2020 19:00 CET
3 : 4
(0:1)

Reportáž

Real Madrid vypadl z poháry, přestřílel ho Real Sociedad

Divoká přestřelka na Santiago Bernabéu s neúspěšným koncem pro domácí. Real Madrid nemile překvapil své fanoušky a je jisté, že tři velké trofeje v jedné sezoně nezíská. Baskové slaví velký úspěch, na čtyři góly jim přitom stačilo jen pět střel.

Za postupem tedy stála mimořádná efektivita, ale také dobrý týmový výkon. Real Madrid byl pochopitelně velkým favoritem a do utkání vstoupil náporem, ovšem Karim Benzema v dobré příležitosti jen vyprášil Remirovo rukavice. Ve 22. minutě ale přišel vedoucí gól Basků, Aréola vyrazil jedovatou Isakovu střelu před sebe a Martin Ødegaard pak z dorážky nasadil francouzskému brankáři jesličky. Aréola Ødegaardovu střelu mohl chytat, i když na jeho obhajobu je nutné říci, že ji lehce tečoval Militão. Po vedoucí brance Realu Sociedad se strhla ofenzivní podívaná a nejen Real Madrid, ale i hosté byli velice nebezpeční. Po střele Jamese Rodrígueze musel na zemi Remiro a Díaz dokonce orazítkoval břevno, byť z mávaného ofsajdu. Každopádně i když tlak "Bílého baletu" s přibývajícím koncem prvního dějství sílil, Real Sociedad mohl z brejku přidat pojistku. Isak postupoval sám na Aréolu a trestuhodně přestřelil.

Po změně stran už se Baskové dočkali. Nejprve Isakovu branku sudí neuznali kvůli ofsajdu a poté už stejný hráč nedal skvělým volejem ze vzduchu brankáři žádnou šanci. V 56. minutě pak Santiago Bernabéu úplně oněmělo, protože Alexander Isak přidal další nechytatelnou ranou i třetí gól. Real Madrid doma prohrával 0:3 a měl zaděláno na ostudu.

Zidanův tým se rychle vzpamatoval a bleskurychle snížil, Díaz posunul balón na Marcela a ten z úhlu propálil Remira. Domácí zase zatlačili, ale efektivita Basků byla smrtící, Mikel Merino byl před Aréolou úplně sám a po přihrávce vsítil čtvrtý gól. Ani za tohoto stavu ale Real Madrid nepolevoval, měl obrovské možnosti a v 81. minutě snížil opět na rozdíl dvou branek. Vinícius zanesl balón až brankové čáře odkud našel přihrávku skórujícího Rodryga. Hosté se bránili a bránili, ale kontaktnímu gólu Merengues nezabránili. Ve třetí minutě nastavení ještě zdramatizoval koncovku zápasu do prázdné branky Nacho. V nervy drásajícím závěru měl Real ještě pár minut na vyrovnání, nicméně San Sebastian se zuby nehty i za cenu červené karty pro Gorosabela ubránil a postaral se o velké překvapení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

ku*dy ku*vy

ty Socky

Reagovat
Pharrell

Areola , ty kun*o francouzská.

Reagovat
Elmas

Jeho byl ten první gól, za ty ostatní 3 mohli obránci. Toť můj názor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele