semifinále - odvety
07.02.2017 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Barca postup uhájila, Atlético dvakrát skórovat nestihlo

Třaskavější průběh měla semifinálová odveta Copa del Rey mezi Barcelonou a Atléticem. Domácí sice uhájili jednobrankový náskok z prvního utkání, přišli ovšem hned o dva vyloučené. Hosté potřebovali v Katalánsku zvítězit a vsítit dvě branky, aby si uchovali naději na postup. A na tenhle cíl, rovněž bez jednoho muže v poli méně, nedosáhli.

Ačkoli svěřenci Diega Simeoneho před týdnem neodehráli v Madridu povedený zápas, nehodlali se před odvetou předčasně vzdávat. A soupeři několikrát zatopili, oba útočníci Griezmann s Fernandem Torresem působili vepředu docela nebezpečně. Jenže těsně před přestávkou udeřil Luis Suárez, na což odpověděl pouze Kévin Gameiro.

Už počtvrté v řadě se nakonec Barca probojovala do finále Španělského poháru. Na Atlético se mu dlouhodobě daří, takže o jeho roli favorita nebylo i z tohoto důvodu před duelem pochyb. Nicméně nemuselo vypadat vše tak růžově, kdyby už v 6. minutě nezasáhl z blízkosti proti tutovce Carrasca pozorný a výtečný brankář Cillessen.

Hosté se tlačili do zakončení i nadále a barcelonský muž v rukavicích musel být v pohotovosti jak vůči hlavičce Saviče, tak proti pokusu Kokeho. Směrem dopředu si toho Katalánci moc nevytvořili, přesto udeřili oni ve 43. minutě. Lionel Messi sice svou střelou gólmana Miguela Ángela Moyu nepřekonal, Luis Suárez z dorážky už ovšem ano.

Zkraje druhého poločasu se ukázalo, že hostující obránce Diego Godín utkání nedohraje kvůli zranění, takže ho musel nahradit Lucas Hernández. Jako by vše zkrátka hrálo proti Los Colchoneros. Nicméně situace se vlastně začala obracet v 57. minutě, kdy Sergi Roberto nešetrně kopl Filipeho Luíse a po druhé žluté kartě a červené se pakoval ze scény.

Jen o chvilku později se Atlético dočkalo vyrovnání. Nebo alespoň zprvu se zdálo, že by k této skutečnosti mohlo dojít. Griezmann zamířil přesně ke vzdálenější tyči a rozvlnil síť, nicméně proti regulérnosti branky byli rozhodčí, kteří posoudili jeho postavení jako ofsajdové. Zřejmě v této chvíli rozhodli špatně.

Situace se hostům naopak značně zkomplikovala zhruba dvacet minut před koncem. Carrasco totiž doplnil ve sprchách Sergiho Roberta poté, co obdržel rovněž druhou žlutou kartu a červenou za zbytečný zákrok vůči Turanovi. Následně se ozval Lionel Messi, z přímého kopu však orazítkoval ke své smůle jen břevno.

Jedenáct minut před koncem měl madridský celek velkou možnost na vyrovnání. Gerard Piqué drkl v pokutovém území do Griezmanna a další těžší rozhodnutí sudích bylo na světě. Kopala se totiž penalta. Jenže Gameiro před skoro sedmdesátitisícovým publikem selhal a z bílé značky pouze přestřelil bránu.

V 83. minutě nakonec přece bylo srovnáno, Gameiro napravil předchozí nepovedený moment a po přihrávce Griezmanna snadno uklízel do prázdné brány. Více toho už ovšem Atlético nestihlo. V závěru padla ještě jedna červená karta, Luis Suárez totiž trefil loktem Kokeho do obličeje, a i on musel předčasně opustit hrací plochu.

Autor: Patrik Sandev / espn.co.uk

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O2 TV koupila exluzivne prava na prime prenosy Španelskeho poharu a takovy zapas jako je Barcelona - Athletico Madrid davat nebudou ......to jsou fakt pitomci

Reagovat
Assassin11

srát na všechny TV ešte že máme internet, možem pozerať zápas aký chcem

Reagovat
smazaný uživatel

ano vsak mame, ale nechapu ty manazery, co nakoupi prava za drahy penize a ani je nevyuziji na takove zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to zvládneme, výsledek do odvety skvělý, ale soupeř je z kategorie těžko zničitelných,i když se aktuálně nachází asi v nejhorší formě za poslední čtyři roky. Lehké to nebude, ale tu Copu musíme dát!

Reagovat
dextroza_m

1:1

Reagovat
dextroza_m

Jinak začátek opět ve 21h...Jeb*at Španělsko, tu línou ku*vu

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální čas

Reagovat
smazaný uživatel

pro me dneska taky idealni stav, ale jindy je to naprd..... chtelo by to treba o pul hodinky driv treba

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že si v klidu pohlídáme postup do finále!!!!!

Reagovat
Setwo

pekne teraz ojebali Griezmana o gol offside ani náznak

Reagovat
TrueCommunist

No jó no, to je úplně normální, vůbec bych se nad tím nepozastavoval

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelone taky neuznali regulerni gol a navic ty cervene nebyli koser.... a co ta vymyslena penalta? Pique to bral pres balon a tato penalta vubec nemela byt.... a co + 5 minut nastaveni? Je videt ze rozhodci z Madridu se hodne snazil ve prospech atletu, ale bylo mu to k nicemu

Reagovat
TrueCommunist

Jestli tohle nemyslíš ironicky, tak si už nemáme co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim to vazne

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas, kde je Neymar teraz s jeho hahahahaha, ked nie je zas uznany regulerny gol

alebo Pique, ktory povie, ze sa piska proti nim

Reagovat
doughty

Skurvene vynebane buzerantske gay tímy

Reagovat
smazaný uživatel

Vynebané znamená bez banů?

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to Pique nepřiznal, jednou se Barca poškodí a už brečí, pak se jí pětkrát pomůže a Pique nic

Reagovat
smazaný uživatel

presne

to je ten ich placko

Reagovat
roberos

Vy jste oba volové a určitě se koukáteočima madristů a ne férově !

Reagovat
smazaný uživatel

za pravdu sa kazdy bije...a po 2.ondram nema medzi oblubenymi klubmi Real Madrid, takze neviem kde si to vzal synak...ale tvoje IQ ti asi nedovoluje rozmyslat na takej urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám se na to objektivním pohledem, a mají pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

on má ale pravdu. A ty se na to určitě díváš férově, když jsi Barca fan. Já madridista nejsem...

Reagovat
roberos

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu to brečení nad Suarezovou redkou. Však byla úplně zasloužená..

Reagovat
smazaný uživatel

ale ta 1.zluta karta nebyla zaslouzena

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě. Zezadu faul na achilovky, ta karta se tam dala dát uplně v klidu. A už tam mu mohl dát červenou za ty jeho reakce na ní...

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak na achylovku to nebylo.... nebylo to zeslapnuti, jen ho proste dojel kontaktem do tela...a on to prisimuloval

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně tomu nerozumíš, takže s tebou nebudu ztrácet čas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele