semifinále - odvety
10.02.2016 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Barcelona neprohrála ani ve Valencii a slaví nový rekord

Přestože bylo semifinále španělského poháru rozhodnuto ještě před samotným odvetným zápasem, měla jak domácí Valencie, tak favorizovaná Barcelona stále o co hrát. Po úvodním debaklu z Camp Nou, kde domácí Katalánci zvítězili 7:0, již o finalistovi nebylo pochyb, což konečná remíza 1:1 také potvrdila, ale našly se i další důvody, čím je středeční výsledek zajímavý...

Pro barcelonské totiž šlo o rekordní devětadvacátý zápas napříč všemi soutěžemi za sebou, v němž neprohráli. A právě pozdní gól mladíčka Wilfrida Kaptouma zajistil, že pád nepřijde ani tentokrát a dosavadní rekord ze sezony 2010/2011 pod vedením Pepa Guardioly bude definitivně překonán. Valencie tak znovu nedokázala Barcelonu porazit (čeká na to již osm let), byť ji do vedení poslal Álvaro Negredo. Někdejší útočník Manchesteru City nadvakrát překonal brankáře ter Stegena a alespoň trošičku v tu chvíli vylepšil postavení trenéra Garyho Nevilla na valencijské lavičce.

Zatímco Barcelona táhne již neuvěřitelně dlouhou šňůru bez porážky, Neville se naopak doposud nedokázal uvést jediným ligovým vítězstvím. Pokud Valencie nezvítězí ani o víkendu proti Espanyolu, posune se tato série již do dvouciferných hodnot. Není tak divu, že anglický manažer je pod ohromným tlakem fanoušků, kteří středeční zápas tvrdě bojkotovali - na stadionu Mestalla s kapacitou 55 tisíc míst zůstalo fandit pouze něco málo přes patnáct tisíc diváků.

První šanci před více než poloprázdnými tribunami si vypracovali hosté. Barceloně scházelo celé hvězdné trio Messi - Neymar - Suárez, a tak šanci dostalo mládí v podobě Munira El Haddadiho či Sandru Ramírezovi, po jejichž kombinaci druhý jmenovaný zbrkle přestřelil. V jednadvacáté minutě měli blízko k průlomu skóre hráči Valencie, když Negredo vybídl Piattiho, jenže jeho ostrý a gólový centr zvládl na poslední chvíli zpacifikovat Jéremy Mathieu.

První půle byla vesměs vyrovnanou a nezáživnou podívanou, ovšem vedení se zničehonic ujali domácí. Negredo využil nepříliš vhodného postavení Marca Bartry a vyhnul se tak v náběhu ofsajdové pasti. Jeho samostatný únik sice dokázal zprvu brankář ter Stegen vychytat, jenže odražený míč připadl zpátky Negredovi, jenž se už napodruhé nemýlil. Když pak těsně před odchodem do kabin zahodil výtečnou šanci na vyrovnání Munir, byl jeho kouč Luis Enrique na lavičce viditelně rozezlen.

Po změně stran měl jedinečnou možnost zdvojnásobit vedení Valencie Santi Mina, avšak po Piattiho centru z voleje napálil svou ránu mimo. Přesto se domácím alespoň dařilo držet náskok a nepouštět barcelonské do vážnějších šancí, na což Enrique zareagoval trojím střídáním Kaptouma, Camary a Douglase. To se mu nakonec řádně vyplatilo, neboť právě tato trojice měla prsty ve vyrovnávacím gólu šest minut před koncem. Douglas poslal Camaru do náběhu po levé straně a jeho následné podseknutí míče připravilo Kaptoumovi vhodnou palebnou pozici, aby srovnal na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si opravdu myslis ze s Bckem vyhraji 4:1 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je , s čím nastoupí Vale,oni už se musí soustředit na ligu,je to s nimi vážné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo uz dopredu jasne s cim nastoupi, vysledek 1:1 je ocekavany, ale 4:1 s Bckem prece ani nahodou

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to ,že máme postup jistý,ani valoár sem nedal očekávaný tip 8:0 , to by bylo zlé,ten se nikdy nemýlí.

Reagovat
netopier

Aj keď už šanca na postup prakticky nie je, treba vyhrať tento zápas. Čo lepšie naštartuje celok mimo formy ako výhra nad Barcou

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že vás spíš nakopne výhra nad Barcelonou o víkendu.

Reagovat
celeb

2:2 - nuda, kopec hracov B-cka bude dokazovat, ze by si radsej mali najst ine angazma. Zvedavy som akurat tak na Sampera a dufam, ze Douglas sa ihrisku ani nepriblizi.

Reagovat
smazaný uživatel

No peknej tip, nebyl jsi daleko od pravdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší: neprogra a prodloužení neporazitelnosti na půdě Valencie

Nejlepší: odpočinutí klíčových hráčů - ale měl odpočívat i Rakitič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele