semifinále - 1. zápasy
26.01.2011 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real vykročil do finále poháru. Ze Sevilly veze výhru

Real Madrid je pouze krůček od finále Královského poháru, neboť dnes zvítězil na půdě Sevilly a v domácím prostředí bude hájit jednogólový náskok. Jedinou trefu zápasu obstaral Karim Benzema.

Klání se hrálo ve vysokém tempu a za velké podpory našlapaných ochozů, chybělo však více brankových příležitostí a branek. Sevilla byla v průběhu utkání častěji u míče a obzvláště po inkasované brance se snažila proniknout madridským obranným valem, který však v tomto utkání pracoval výborně.

Real Madrid útočil ze zajištěné obrany, hrál na brejky, z nichž mnoho mohlo skončit pojišťující druhou trefou. Pravdou však je, že merengues mohli v závěru prvního dějství inkasovat, ale rozhodčí si ve kvapu nevšimli, že míč z kopačky Luise Fabiana byl odvrácen Raúlem Albiolem nejspíš až za brankovou čárou. Nelze však s jistotou říci, že míč brankovou čáru přešel.

O jediný gól utkání se postaral v sedmnácté minutě často kritizovaný Karim Benzema, který si u pravé lajny poblíž půlící čáry vyměnil balon s německým supertalentem Mesutem Özilem a nasadil k rychlému úprku vstříc Palopově brance. Během chvíle jej sice dostihli Alexis a Martín Cáceres, ale prvního jmenovaného Benzema v klidu oběhl a druhého tzv. vykoupal, načež sám před Andrésem Palopem nezaváhal a poslal Blancos do vedení.

Sevilla po inkasované brance samozřejmě usilovala o brzké vyrovnání a nejblíže k němu měl krátce po půlhodině hry Luís Fabiano, jehož hlavičce po Navasově rohovém kopu chyběla potřebná přesnost. Vše posléze nasvědčovalo klidnému závěru prvního dějství, avšak opak byl pravdou. V první a zároveň poslední minutě nastavení vyslal Fredi Kanouté Luise Fabiana, který obešel Ikera Casillase a poslal míč pomalou střelou na branku.

Mičudu v posledních chvíli dostihl Raúl Albiol, sklouznul se po něm do sítě, ale míč zůstal ještě před brankovou čárou. Když si někdejší valencijský zadák pohotově všiml, že se míč nezastavil a míří do branky, v poslední chvíli jej posunul před branku, kde ho již zpracoval odkopem do rohu Iker Casillas. Až podrobnější opakované záběry a studie prozradí, zda šlo o branku či nikoliv.

Po přestávce se urodilo několik šancí na obou stranách, ačkoliv brankové příležitosti měla spíše hostující strana. Nejprve Ronaldo po Özilově centru a individuální akci protáhl Andése Palopa, který se po hodině hry mohl pouze ohlédnout po nůžkách Sergia Ramose.

V osmdesáté minutě došlo ke komickému momentu, kdy Mesut Özil založil akci pro Cristiana Ronalda, kterému se však po obejití Andrése Palopa zadrhl míč za zády, a tak přispěchal z druhé vlny Özil, jemuž se však nepodařilo překonat ve skluzu zasahujícího Alexise. V závěru měl největší domácí šanci Negredo, který asi o metr netrefil branku po centru z rohového kopu.

Značně nervózní závěr neunesl jeden z fanoušků Sevillistas, který trefil Ikera Casillase do hlavy pravděpodobně nějakým umělohmotným předmětem. Sevilla se jistě dočká nějakého finančního postihu a rozhodně se nemůže spolehnout, že by sumu zaplatila z případné odměny za vítězství v Copa del Rey. Vše nasvědčuje tomu, že nás v půli dubna čeká finálové El Clásico.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (346)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele