základní část, 13. kolo
14.06.2011 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tom Tomsk - Spartak Moskva 1:1

Spartak neudržel vítězství v Tomsku. Na gól bývalého útočníka Tomi Arťoma Dzjuby domácí odpověděli v úplném závěru zápasu gólem Kanunnikova. Po předvedení skvělého fotbalu si Tom nezasloužila zůstat bez jediného bodu, i když kvůli několika chybám mohla prohrát obrovským rozdílem.

Oba týmy začaly zápas ve svižném tempu. Tomiči využívali při útoku celou šířku hřiště, čtyři ofenzivní hráči si měnili pozice, jejich soupeř pak sázel na sílu Dzjuby. První gólovou šanci si vytvořili domácí, Dikaň zachránil svůj tým po krásné střele Starikova.

Následně skóroval Spartak. Dzjuba využil ve středu hřiště poziční chyby Skobľakova, utekl po pravém křídle a v poklidu překonal Botviněva. Tom se vrhla do útoku a hosté jim odpovídali brejky. Dokonce do přestávky mohl tomský klub prohrávat o víc než o jednu branku. V pětadvacáté minutě Tom chytře rozehrála standardní situaci. Gulťajev našel Sabitova, který posunul míč na Golyševa. Střela se forvardovi nevydařila a Bryzgalov dokázal odvrátit míč od brány. Tato situace zároveň vedla k protiútoku, po opuštěném křídle Gulťajeva se rozběhl Žano, ovšem vystřelit nestihl. Vykryl jej Jokić.

Několik minut nato se na bránu sám řítil Kirill Kombarov, avšak namísto přihrávky na ideálně postaveného Dzjubu se rozhodl vystřelit. Trefil pouze Botviněva. Nakonec ve 36. minutě měl skvělou příležitost Dzjuba, po pasu Ananidzeho se vyhnul ofsajdu, jenže byl tak překvapen, že pouze posunul míč přímo na brankáře.

Za nepřesnost mohli spartakovci pykat, ke konci poločasu Tomsk soupeře doopravdy zatlačil. Bohužel pro ni však Golyšev netrefil bránu a pak po chybě Dikaně zastoupil brankáře obránce. V závěru ještě přes sebe střílel Starikov a balón si našel připravenou náruč gólmana.

Ve druhé půli se hra nikterak nezměnila. Domácí celek pořad útočil na bránu Spartaku a Dikaň se otáčel, seč mu síly stačily. Starikov si opět střihl nůžky, Baženov vystřelil z dvaceti metrů. Stav však pořad zůstával 0:1. Snažení sibiřanů bylo natolik silným, že Kim Nam-Il málem ukopl hlavu svému spoluhráči. V sedmdesáté minutě po rozehrání rohu zblízka střílel Starikov, Dikaň se ovšem proti střele nádherně vytáhl.

Nakonec Spartak přeci jen padl až v poslední minutě. Kanunnikov utekl Mahmudovovi a Bryzgalovovi, přesunul se z levého křídla do středu hřiště a přesně vystřelil pod břevno. Ve zbylém čase se domácí snažili vstřelit další gól, jenže se jim to nepovedlo. Valerij Karpin pak po zápase namísto interview rozebíral s Igorem Jegorovem situaci, která předcházela gólu Tomi. Podle hostů domácí faulovali před vstřelenou brankou Paršivľuka. Skóre nicméně samozřejmě zůstalo nezměněno.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele