základní část, 10. kolo
21.05.2011 16:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - FK Krasnodar 4:0

Spartak rozdrtil FK Krasnodar a poprvé letos vstřelil víc než jeden gól v zápase. Po dvou gólech vstřelili Arťom Dzjuba a Ari.

Hosté začali zápas docela směle a už v 5. minutě Andrej Michejev obdržel skvělou příležitost k otevření skóre. Ovšem minul. Červenobílým v útoku chyběl důraz a povedená rozehrávka, což evidentně vyhovovalo Býkům. Brankáři se v bránách očividně nudili, první nebezpečná situace u brány Jevgenije Gorodova byla zaznamenána v 16. minutě, kdy z třinácti metrů netrefil branku McGeady.

Nakonec podvedla hosty, kteří, jak se zdálo, uzavřeli všechna vrátka k jejích bráně, hra Gorodova. Ze začátku sezóny pětadvacetiletý sibiřan sebevědomě hrál na čáře, penalty jsou jeho specialitou, jenže hra ve vzduchu už jeho parketou není. V jednom z momentů Šešukov potrestat krasnodarského brankáře nedokázal, ale ve třicáté minutě po centru Kudrjašova Ari trefil břevno, ovšem první byl i u dorážky a otevřel skóre.

Gól mimochodem hru na hřišti vůbec nezměnil. Spartak útočil, ale k brankáři se dostali zřídkakdy, hostům se nedařilo ani to. Navíc jižané nemohli spoléhat na oblíbené standardky v provedení exspartakovce Drinčiće. Pravidla však červeno-bílí na své půli neporušovali.

Ze začátku druhé půle Drinčić přece jen odcentroval do pokutového území, ovšem spartakovci neměli těžkou práci s odražením balónu. Protiútok vyšel Moskvanům na jedničku. Klíčovou roli sehrál nejaktivnější spartakovec McGeady. Ir se vytrhl obráncům, doběhl míč a odcentroval na Dzjubu. Ten si balón zpracoval a v souboji s Amisulašvilim ho poslal do dolního rohu.

Muslin brzy poslal do hry Pikusceaca a Komkova. Karpin kontroval střídáním Jakovleva za Dmitrije Kombarova. A právě Kombarov rozehrál v 63. minutě útok, míč se ocitl u Dzjuby, jenže útočník se nakonec netrefil. Ovšem v následujícím útoku Kombarov poslal centr opět na Dzjubu a tentokrát se Arťom trefil.

Na posledních deset minut Karpin poslal na hřiště Paršivľuka, který vystřídal Makejeva. Hattrick mohl vstřelit Dzjuba, ale nakonec svůj druhý gól v zápase vstřelil Ari. Brazilec využil minely Gorodova a přeloboval brankaře. Zápas tak skončil 4:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele