základní část, 10. kolo
21.05.2011 12:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Amkar Perm 3:0

Rostov na svém hřišti uštědřil Amkaru drtivou porážku, když permský klub porazil 3:0. Všechny góly padly ve druhé půli.

Diváci, kteří většinou ochotně navštěvují zápasy Rostova, tentokrát svým zájmem o zápas nepoctili. Na tribunách bylo spousta volného místa. Ovšem zpočátku ti fandové Rostovu, kteří se rozhodli zůstat doma, jen stěží litovali svého rozhodnutí. Do zápasu aktivněji vstoupili fotbalisté Amkaru. Stále útočili, ale bez jasných gólových příležitostí. A Rostov svůj útok nejspíš nechal v šatně. Nespokojený pískot se ozval už v desáté minutě.

Je ale fér dodat, že někdy ke středu prvního poločasu domácí začali být podnikaví směrem k bráně soupeře. Dokonce se Rostované dostali k rozehrávce rohového kopu. Bohužel jediné, co se jim povedlo, bylo zranění brankáře Narubina. Ten přes zjevnou bolest pokračoval ve hře, Rachimov svou jedničku mezi čtyřmi tyčemi vystřídal až o poločase.

Oživení přišlo ke konci prvního poločasu. Zprvu měli dobrou příležitost domácí, kdy se míč dostal přesně na nohu Chagušovi, jenž vtrhl do permského pokutového území, jenže ten vyslal tvrdou ránu pouze do obránce. V nastaveném čase pak Michaľev utíkal sám na brankáře, avšak vystřelit nedokázal. Marně se dožadoval penalty, rozhodčí hvizdem ukončil nudný poločas.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala optimisticky. Neuteklo ani pět minut, když domácí otevřeli skóre. Rostovští fotbalisé dokázali překonat náhradu za Narubina, Vasilije Chomutovského. Česnauskis skvěle rozehrál přímý kom, Roman Adamov perfektně nastavil hlavu, balón si to nasměroval ke vzdálenější tyči a doplachtil do brány.

Po inkasované brance se hosté dostávali do hry ztěžka, ovšem ke středu poločasu získali zpět své sebevědomí a začali vytvářet nebezpečné šance. Po rozehráni rohového kopu se Michaľev ocitl sám u vzdálenější tyče, míč přiletěl přímo na jeho nohu, jenže útočník trefil brankaře. Odpověď Rostovu přišla hned vzápětí. Adamov stal sám proti brankáři, ale vystřelil špatně a přímo do gólmana.

Ke konci zápasu týmy dělaly divákům radost předváděnou hrou. Ještě jednu šanci si vytvořil Amkrar. Sirakov si při rozehrání standardní situace nahrál balón o zeď a z hranice pokutového území vystřelil. Minul. Pak si dvě příležitosti vypracovali Rostované a vstřelili dva góly. První padl po krásné a dalekonosné střele Gaţcana. Poté Chomutovskij chyboval při výběhu z brány, míč jej přeletě a Blatňak balón poslal do prázdné brány. Rostov tak poprvé zvítězil pod vedením dočasného trenéra Vladimíra Ľutého.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele