základní část, 5. kolo
17.04.2011 10:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Amkar Perm - Zenit Petrohrad 1:3

Zenit v zápase 5. kola ruské Premier Ligy porazil Amkar a odčinil tak chybu z minulého kola, kdy se kvůli chybě na soupisce musel zápas s CSKA kontumovat v neprospěch Petrohradu.

Zápas začal tak, jak se předpokládalo, a to velkým náporem Zenitu. Už v 62. sekundě Danny střílel z hranice šestnáctky a Chomutovskij musel zasahovat. Ovšem domácí postupně vyrovnali hru.

Týmy příliš zneužívaly hru vzduchem, avšak jakmile Zenit využil hru po zemi, bylo otevřeno skóre. Keržakov vyslal dlouhý pas, Ionov předstihl obránce a vstřelil svůj první gól v Premier Lize. Dvaadvacetiletý záložník dříve skóroval v pohárové Evropě a vystřílel svému týmu i ruský Superkubok, jenže v ruské lize musel na svůj první gól čekat třicet jedna zápasů.

Hned vzápětí měl Amkar dvě příležitosti k vyrovnání. Ovšem po střele Pejeva míč lízl tyč a druhý Bulhar, Sirakov, si vynutil roh. Domácí z něj ale nic nevytěžili, naopak Danny odstartoval protiútok a přesně z hranice pokutového území poslal míč do rohu brány. O osudu hry bylo fakticky rozhodnuto během čtyř minut. Zajímavostí je, že v minulé sezóně Zenit taktéž vstřelil Amkaru dva góly během několika minut, tehdy se trefil Danny a debutant Kanunnikov. Tehdy se Perm už na nic nezmohla a zápas skončil 0:2.

Po na události bohatém středu prvního poločasu se hra zklidnila a iniciativu převzali domácí. Začátkem druhého poločasu došlo ke střídání. Očividně zraněný Danny opustil hřiště a jeho pozici zaujal Lazović. Vzhledem k tomu, že ve středu čeká Zenit důležitý pohárový zápas s CSKA, se trenér Luciano Spalletti rozhodl stáhnout Husztiho a pak i Keržakova. Poprvé v letošní sezóně se na hřišti objevil Hubočan. Bucharov, který do zápasu zasáhl také po vystřídání, měl po příchodu do hry šanci vstřelit další gól. To by ale musel obehrát Chomutovského. Branku mohl vstřelit i Ionov, avšak trefil pouze tyč. Nakonec vítězství Zenitu potvrdil Bucharov, který se skvěle zorientoval v pokutovém území a překonal brankaře. Hráči Permu však nechtěli dát svou kůži lacino a dokázali aspoň snížit stav na 1:3. Gól vstřelil ukrajinský útočník Michaljov.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele