základní část, 7. kolo
01.05.2011 10:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Amkar Perm - Tom Tomsk 1:2

Tom v zápase sedmého kola ruské Premier Ligy venku zvítězila nad Amkarem. Dvěma góly se vyznamenal bývalý spartakovec Pavel Golyšev, který se k týmu Valerije Nepomňaščeho připojil před začátkem sezóny.

Hosté byli aktivnější. Už v sedmé minutě Maxim Kanunnikov utekl k bráně Chomutovského, jenže srazil ho Kalašnikov na kraji pokutového území. Nebezpečná standardní situace však tomskému klubu nic nepřinesla. Pak na bránu vystřelil Alexandr Charitonov, svou šanci promarnil i Golyšev. Domácí postupně přebírali iniciativu a Ristić, který se ocitl sám před Pesjakovem svou šanci proměnil.

Na vlně úspěchu Amkar provedl ještě pár útočných akcí, dokonce uprostřed poločasu měl skvělou příležitost zvýšit skóre Volkov. Avšak ten, ve snaze stihnout míč dřív než brankář, svůj minisouboj prohrál. Obraz hry rozčílil Nepoňaščeho, který začal na své svěřence pořvávat. Evidentně to zabralo. Ve 40. minutě totiž Golyšev vtrhl do brankoviště soupeře a tvrdou ránou překonal brankaře. Do přestávky už žádný gól nepadl a tak do šaten oba týmy šly za nerozhodného stavu.

Hned po návratu ze šaten Tom vstřelila svou druhou branku, pod kterou se opět podepsal Golyšev. Tomský útočník si dvacet metrů od brány zpracoval balón a tvrdě vystřelil do dolního rohu. Chomutovskij, který se vrhl na opačnou stranu, nestihl změnit směr svého pohybu a tak i zachránit svůj tým.

Když už hosté začali vést, trochu se zklidnili a ubrali na tempu. A Amkar nenašel recept na to, jak by zlomit obranu soupeře. Uprostřed druhého poločasu pak permský klub měl šanci, když opět vyslal do útoku Ristiće, avšak ve stejnou chvíli vystartoval i Pesjakov a ukončil útok domácích. Zápas tak vyhrála Tom 2:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele