24. kolo
16.10.2010 14:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Amkar Perm 2:0

Zenit dokázal opět zvítězit, tentokrát nad outsiderem Premier Ligy, který skoro celou půlku zápasu hrál v devíti. První gól vstřelil Keržakov a jiný reprezentant ruské sborné, Roman Širokov, proměnil penaltu.

Permský klub začal dost aktivně, jako kdyby hrál doma proti druholigovému týmu a ne venku proti lídrovi soutěže. Ovšem nic závažného se u brány Ževnova neodehrálo a Zenit začal postupně přebírat iniciativu. První šanci měl Bruno Alves, jenže míč nakonec uvízl mezi nohama obránců. Poté po průchodu Lukoviće střílel Keržakov nad.

Mnohem lepší pozici měl Bystrov, ale také mířil mimo. Po opětovném průchodu po pravém křídle centroval Širokov na Bystrova, avšak jeho střele zabránil Usminskij. Vůči brankaři Amkaru hráči Zenitu neměli ani kapku slitování a skoro při každém útočném snažení domácích přicházel Usminskij k nějaké ráně.

Brzy Bystrov střílel nepřesně z dálky, Lazović střílel nad a Anjukov netrefil míč. Těsně před přestávkou provedl Zenit protiútok a kapitán Amkaru podkopl Bystrova. Turbin ukázal rodákovi z Petěrburgu žlutou kartu a naneštěstí pro Bělorukova to byla karta druhá.

Hosté tak zůstali v oslabení, proto se Rachimov rozhodl vyměnit Makiho za obránce Kalašnikova. Pak přišla chvíle Keržakova. Denisov vyslal tvrdou střelu, Usminskij míč vytěsnil, ale útočník byl připraven. Nakonec se ukázalo, že gól padl z ofsajdu, ale rozhodčí ho uznal.

V 55. minutě dostal druhou žlutou kartu Fedoriv za přidržení Anjukova. Zenit se vrhl na dobývání soupeřovy brány a vtrhnuvšího do pokutového území Anjukova zezadu udeřil Kolomejcev. Penaltu bez problému proměnil Širokov. Po této epizodě mohl být zápas prakticky ukončen. Spalletti ještě pustil na hřiště uzdraveného Semaka.

Šanci vstřelit třetí gól měl Bystrov, jenže jeho pokus zastavil Usminskij nohou a Lazović, který přehodil brankáře, trefil pouze břevno.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele