9. kolo
06.05.2010 10:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Těrek Groznyj 2:1

Díky gólu Artjoma Dzuby Tomsk zvítězil nad Těrekem 2:1 a vyhrál tak poprvé v letošní sezóně doma.

Hned na začátku zápasu se oba týmy obdarovaly nebezpečnými situacemi. Pět minut po zahájení Kornilenko ve výhodné pozici trefil obránce. Jeho příkladu následoval Sergej Kovalčuk, balón se opět ocitl u Kornilenka, ale ani tentokrát míč nenašel svůj cíl. Hosté odpověděli na konci desáté minuty. Lachijalov dostal míč na prsa, sklepl na dobíhajícího Asildarova, avšak toho stihl pokrýt obránce a nedovolil mu vystřelit.

Po čtvrthodině hry mohl vstřelit gól Gultjaev. Po vynikajícím sklepnutí hlavou v podání Charitonova bývalý spartakovec pálil z vynikající pozice, ale Dikan zachránil svůj tým. Toto byla první doopravdy gólová situace, bohudík ne poslední.

Několik minut na to Gultjaev napravil svou nepřesnost. Stoper byl faulován Ferreirou v pokutovém území, a proto následovala penalta. Pokutový kop šel kopnout Kornilenko, míč proletěl pod Dikanem a zamířil si to do levého rohu. Téměř okamžitě po penaltě měl Těrek možnost vyrovnat skóre. Lachijalov šel sám na brankáře, avšak aktivní Gultjaev na poslední chvíli vykopl balón zpod nohou útočícího hráče. Těsně před přestávkou pak Gultjaeva potřeba nebylo, Maurício jednal zbrkle a nedokázal překonat brankáře.

Ve druhé půli potřebovali hosté necelé dvě minuty na to, aby vyrovnali. Po nahrávce ze své půlky dokázal Asildarov zvítězit v souboji nad Džiojevem, převzal míč a poslal ho pod břevno. Po vynikajícím začátku druhé půle ze strany Těreku se domácí oklepali a s postupem času vyrovnali hru.

Nakonec se hra uklidnila. Jako kdyby oba týmy byly s remízou spokojeny. Proto šance, jenž následovala, byla překvapením. Střídavši Dzuba zpracoval v pokutovém území balón a z otočky vystřelil. Bohužel mimo. Pět minut před koncem se Dzuba z gólu už radoval. Po sklepnutí od Klimova se útočník natáhl po letícím míči a špičkou nasměroval balón do brány.

Těrek měl dostatek času, aby vyrovnal, ale nevyužil toho. Tomský klub se chytře bránil a nenechal si výhru vzít.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele