4. kolo
04.04.2010 09:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Tom Tomsk - Spartak Moskva 2:2

Přestože během zápasu dvakrát prohrával, dokázal moskevský Spartak nakonec s Tomí remizovat 2:2. Góly Wellitona a Ibsona červeno-bílí odpověděli na proměněnou penaltu Kornilenka a přesnou trefu Klimova.

Tomský klub se pro mnohé neočekávaně ocitnul na vysokém pátém místě, i když je to dáno také tím, že má Tom na začátku sezóny lehčí los, než většina favoritů. Duely v Tomsku nejsou pro Spartak bůhví jak úspěšné a o tom, jaký mají Sibiřané zápal pro hru může hovořit i fakt, že ve třech zápasech získali fotbalisté Tomi tři červené karty. Proto kvůli diskvalifikaci vynechala tento zápas jedna z klíčových postav Tomsku, kapitán reprezentace Jižní Korei Kim-Nam Il.

Více nebezpečně než Tom Tomsk vypadalo před zápasem hřiště na stadionu Trud. Předvádět na takovém trávníku kombinační hru je takřka nemožné. Navíc nevyšlo ani počasí- tři stupně nad nulou a sněhové přeháňky.

V základní sestavě moskevského klubu se nečekaně objevil Welliton, i když jeho nasazení bylo před zápasem vylučováno. Říkalo se, že o poločase v zápase s Lokomotivem byl vystřídán kvůli tomu, aby se necítil nepostradatelným. Nakonec Karpin vzal Wellitona na milost a na hřiště poslal stejnou sestavu, jako proti železničářům.

Za Tom nemohl nastoupit hostující útočník Alexandr Prudnikov. Ovšem jak se předpokládalo, se do sestavy vrátil uzdravený Sergej Kornilenko a také exspartakovec Sergej Kovalčuk.

První nebezpečný moment vytvořil sudí Bezborodov. Metr před pokutovým územím pískl sudí ze Sankt-Petěrburgu sporný faul, ale se střelou se Soslan Džanajev vypořádal bez problémů. Domácí vůbec začali zápas aktivněji, což vyústilo v penaltu proti Spartaku. Džanajev fauloval Džiojeva. Kornilenko se s pokutovým kopem nepáral a poslal ho doprostřed brány, což bohatě stačilo.

Hosté odpověděli střelou v podání Ari, avšak tato střela z nevýhodné pozice nebyla dostatečně přesnou. To, co probíhalo na hřišti připomínalo fotbal jen z dálky, spíš to vypadalo jako nějaký bojový sport. V tomském útoku byl aktivní Kornilenko, který si zpočátku vysloužil žlutou kartu za faul na Džanajeva a pak moskevského brankaře málem rozesmutnil, když střílel těsně vedle tyčky.

Ovšem Spartak nečekaně vyrovnal. V jedné z mála brejkových situací Sergej Paršivljuk doslova vtrhl do pokutového území, poslal pas na nehlídaného Wellitona a ten dopravil míč do prázdné branky. Nerozhodný stav nevydržel dlouho. Pět minut po gólu dokázal Valerij Klimov obehrát Marka Suchého a prostřelil Džanajeva. Ke konci poločasu měl ještě šanci Welliton, ale nejenže Brazilec střílel vedle, byl zároveň v ofsajdu.

Hned po přestávce se skóre měnilo naposledy. Po dalekonosné střele nezpracoval Parejko dostatečně dobře míč a Ibson využil příležitost k vyrovnání. V druhém poločase byl Spartak v útočné fázi kreativnější, křídla začala pracovat, Welliton nacházel volný prostor. A přesto, že Tomi scházela konstruktivní myšlenka, byli to právě domácí, kteří mohli opět měnit skóre. Po jednom z rohových kopů se ve zmatku balón jen se štěstím neocitl za Džanajevovými zády.

Dvacet minut do konce se tomský tým úplně vykašlal na útok a zavřel se u své brány. Nehledě na pevnou obranu a bahno pod nohami nepřestali být moskvané nebezpečnými. Zprvu Welliton nevyužil útok jeden na jednoho, pak Alex střílel nad bránu.

Ke konci Karpin posílil útok, namísto Ibsona vyběhl na trávník Artjom Dzjuba. Střídání kýžený výsledek nepřineslo. Po závěrečném hvizdu ještě Karpin vtrhl na hřiště a něco velmi emotivně vysvětloval Bezborodému. Těžko to však bylo přání k Velikonocům.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele