24. kolo
16.10.2010 12:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Tom Tomsk - FK Saturn 2:2

Tom i Saturn ukončily remízou zápas čtyřiadvacátého kola, ve kterém mimo čtyř gólů fanoušci viděli Dzjubovu neproměněnou penaltu a spoustu neproměněných šancí. Ve snaze opustit místa blízká sestupovým příčkám se oba týmy snažily do poslední minuty hrát na vítězství.

První nebezpečnou situaci si vytvořili domácí už ve třetí minutě, kdy Kinský vykryl tvrdou ránu Džiojeva z přímého kopu. Dorážku Maznova vykryl Igonin. Po rozehrání rohu Dzjuba málem dopravil balón do branky. Za chvíli Dzjuba opět mířil hlavou mimo branku, ale tentokrát zároveň fauloval Zelaa. Saturn se pokoušel také ohrožovat branku soupeře. Jednou se podařilo vybojovat standardní situaci Němovovi, ale Nachušev střílel pouze do zdi.

V 18. minutě se poprvé měnilo skóre. Centr Gultjajeva našel hlavu útočníka a Zelao Dzjubovi nedokázal zabránit ve skórování. Mimozemšťané vyrovnali šest minut na to. A neméně hezkým způsobem. Ze standardní situace kousek od pokutového území skóroval Karjaka, který tak dal svůj první gól letošní sezóny. Chvíli na to mohla Tom opět utéct soupeři, když po pasu Klimova šel Dzjuba sám na Kinského. Ovšem byl faulován Igoninem a Alkexej Nikolajev, který v deseti předešlých zápasech ani jednou nepískl pokutový kop, se tentokrát zachoval jinak a faul odpískal. Avšak Dzjubovu slabou střelu Kinský sebral.

V Tomsku se spustil déšť, ale fanoušci si toho nejspíš ani nevšimli, natolik byl souboj zajímavým. Saturn měl dvě příležitosti z kopaček Karjaky. Nejprve z dvaadvaceti metrů trefil břevno a pak poslal míč nad bránu.

Do druhého poločasu vyběhl za tomský tým Starikov a právě on začal gólovou kombinaci z pravého křídla. A poslední pas na Dzjubu byl opět od Gultjajeva. Vysoký útočník, který se každou chvíli ocitá v ofsajdu, se tentokrát ofsajdové pasti vyhnul a přesně trefil dolní roh.

Saturn mohl vyrovnat v 65. minutě, kdy Nikolajev zapískal přímý kop, ovšem Němov trefil pouze tyč. Gordějev hned na to pustil na hřiště namísto Kiričenka Topiće a hráč, který vynechal skoro celou sezónu kvůli zranění, po chybě Parejka prvním dotykem skóroval.

Tomský klub se opět hrnul za gólem, avšak v 88. minutě mohl skórovat Saturn. Sapeta provedl únik po pravé straně, obehrál několik hráčů, ovšem nesmyslně poslal pas na vzdálenější tyč, kde stál Topić. Balón se nakonec dostal k Ivanovovi a jeho střelu vytěsnil Parejko a zachránil tak svůj tým před nepříjemou situací.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele