19. kolo
29.08.2010 11:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Dinamo Moskva 1:0

Moskevské Dinamo nepotvrdilo vzrůstající formu a klopýtlo na hřišti průměrného Tomsku. Klub ze Sibiře vyhrál v poměru 1:0 díky proměněné penaltě kanonýra domácích, Dzjuby.

Domácí vkročili do zápasu aktivně a již v osmé minutě měl Artem Dzjuba na kopačce první branku utkání, avšak v souboji jeden na jednoho proti hostujícímu brankáři Gabulovovi neuspěl - gólman ho vychytal. Dále se hrálo převážně mezi šestnáctkami, vzrušení přinesla až 23. minuta, kdy Kudrjašov nevybíravě zajel do Kuranyiho, který se jen těžko zvedal ze země a musel být ošetřován, Kudrjašov byl po právu odměněn žlutou kartou. V těchto chvílích bavil diváky akorát domácí Dzjuba, který neustále zaměstnával obránce Dinama. Za svou snahu byl málem odměněn v 43. minutě,kdy mu z levého křídla přihrál Skobljakov, ale Dzjuba pálil svou slabší levou nohou nedůrazně. Do konce poločasu se pak nic závažného nepřihodilo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a za svou snahu byli náležitě odměněni. V 49. minutě jim sudí pískl penaltu! Byla nařízena po diskutabilním zákroku Kolodina, který se snažil Skobljakovovi zabránit v postupu na branku, oba měli balon na dlouhou nohu a po vzájemném kontaktu se oba poroučeli k zemi. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík, což se neobešlo bez rozčilování se Moskvanů. Ale to si již Dzjuba stavěl balon a po chvíli nervózního čekání v pohodě otevřel skóre. Gabulov skákal doleva, zatímco střelec mířil doprava - 1:0.

Poté se hra uklidnila, diváky na stadionu Trud vytrhl z klidu až hostující kanonýr Kuranyi, který si chtěl připsat již čtvrtý gól ve čtvrtém utkání, avšak jeho pokus z 67. minuty byl bezpečně zlikvidován brankářem Parejkem. Jelikož se hosté již na více nezmohli a Gabulov vychytal v nastavení Dzjubu, tak se Tomsk s moskevským Dinamem rozešel v poměru 1:0 a dostal se před svého protivníka na pěkné 8. místo.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele