11. kolo
14.05.2010 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - CSKA Moskva 0:1

Gól chilského záložníka Marka Gonzálese přetrhl sérii neporazitelnosti Rubinu v letošní sezóně. CSKA si díky této výhře udrželo před letní pauzou druhé místo.

Oba týmy se do zápasu vrhly ve vysokém tempu. V šesté minutě měli dobrou příležitost otevřít skóre domácí. Po přízemním centru z pravé strany přiletěl míč do pokutového území, kde ho Berezuckij nebezpečně odvracel na roh. Po protiútoku získalo CSKA přímý kop. Exekutorem se stal Sergej Ignaševič, který střílel docela přesně, ale zkušený Ryžikov nedovolil změnu stavu.

Postupně Rubin převzal iniciativu. Navíc se Armějcům přestaly dařit přihrávky a odražené balóny po nepřesných pasech přebírali domácí. V 25. minutě Semak s Bucharovem málem ukuchtili gól, ale vše skončilo rohovým kopem. Po jeho rozehrávce se Navas pokoušel vylepšit svou gólovou bilanci, ale Akinfejev skvěle balón vyboxoval.

Pár minut na to hosté potrestali nepřesnost Rubinu. Po spolupráci Guilhermeho a Dzagojeva vyslal druhý jmenovaný přesný pas na Gonzálese, který vtrhl do šestnáctky. A chilský fotbalista neminul cíl. Po vstřelené brance začalo CSKA hrát s větším sebevědomím. Domácí, s vědomím, že jsou to oni, kdo musí dát gól, se nemohli k Akinfejevovi pořádně přiblížit, aby ho ohrozili. Proto se do šaten šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas odstartoval beze změn na obou stranách. Rubin se hned snažil útočit na bránu soupeře. Obrana Armějců, i když s velkým úsilím, se dokázala s útoky domácích vypořádat. Protiútoky CSKA byly velmi nebezpečné. V 63. minutě Honda přesně odcentroval na hlavu Dzagojeva, ten sklepl míč Guilhermemu, jenže brazilský útočník minul cíl. Postupně se Armějcům podařilo odsunout hru od své brány. Berdyjev uprostřed poločasu provedl dvě střídání, aby se pokusil s průběhem zápasu něco udělat. Ale ani Baljakin a ani Tekke nedokázali zvýšit útočnou aktivitu.

V 83. minutě mohl Aldonin zvýšit odstup CSKA, když se vydal sám proti Ryžikovi. Ale brankář Rubinu dokázal zlikvidovat šanci. Ke konci zápasu Sluckij poslal na hřiště Mamajeva. Organizovaný poslední útok Rubinu se nevydařil. Rozhodčí Bezborodov nastavil pouhé dvě minuty, během kterých hosté sebevědomě dohráli vítězný zápas.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
livefan

Ne, ne, ne! Rubin se mi vtéto sezóně vůbec nelíbí ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele