7. kolo
24.04.2010 16:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk 2:1

Lokomotiv pod vedením Vladimira Maminova porazil Tom Tomsk 2:1 a posunul se na průběžné páté místo. O vítězství Loko rozhodli brankami záložníci Glušakov a Alijev. Sibiřané se zmohli pouze na snížení z kopačky Kornilenka.

Tomsk šel do utkání s bilancí sedmi neprohraných duelů na hřištích soupeřů v řadě. Obavy ze sibiřského protivníka ještě umocňovala absence trenéra Jurije Sjomina na lavičce kvůli kritice sudího Baskakova v derby proti CSKA. Na lavičku domácích usedla legenda klubu Vladimir Maminov.

Tomsk letos uhrál bod s Dinamem, Spartakem a Zenitem a za své letošní výkony je veřejností velmi chválen. Nebylo divu, že hosté vlétli do utkání sebevědomě a jen zázrakem Klimov neotevřel. Lokomotiv byl mírně lepším týmem a ve 33. minutě domácí stadion rozjásal Glušakov. Záložník Lokomotivu pronikl středem hřiště a z hranice šestnáctky střílel nechytatelně k tyči Parejkovy brány.

Důležitý uklidňující gól přidal Lokomotiv v závěru prvního poločasu. Syčjov vybojoval míč u branky Tomsku a předložil ho Alijevovi, Ukrajinec potvrdil úžasnou formu, vnikl do šestnáctky Sibiřanů a překonal brankáře Parejka. Pro posilu z Kyjeva to byla šestá branka v této sezóně.

Po změně stran se mohl vyznamenat Syčjov, po přihrávce Maicona byl úplně sám před brankářem Tomi, ale zakončení se mu nepovedlo a Parejko ho vychytal. Ani v další šanci Syčjov nevyzrál na Parejka. Zahrozili i hosté, mimo mířil útočník Dzjuba. Chvíli poté se místo Dzjuby dostal na hřiště Prudnikov a třetí útočník Maznov.

Zatímco Tomsk se pokoušel o zvrat a vládl nad míčem, hosté hráli na brejky, které však nedokázali dotáhnout do konce. Přestože Sibiřané se před brankou Lokomotivu vůbec neprosazovali, kontaktní branky se přeci jenom dočkali. Guilherme chyboval při souboji s Maznovem čehož využil Kornilenko a dával do prázdné svatyně. Krátce před koncem zraněného Brazilce Maicona nahradil Torbinskij a v nastaveném čase Maminov ušetřil půlminutku nasazením Traoreho.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele