3. kolo
27.03.2010 11:30 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk 2:3

Přesto, že Křídla Sovětů už v jedenácté minutě vedly 2:0, nakonec podlehly hostům z Tomsku 2:3. Všechny góly padly v prvním poločase. Během zápasu padly dva vlastní góly, k vidění byla penalta a červená karta.

Jeden ze sobotních zápasů třetího kola se uskutečnil v Samaře, kde živořící Křídla Sovětů hostily Tom Tomsk. Po dvou kolech Samara okupovala poslední místo, když prohrála oba své zápasy a nedokázala vstřelit ani jeden gól, a tomiči byli s jedním vítězstvím a jednou porážkou na deváté příčce.

Neuběhlo ani čtvrt hodiny a domácí už vedli 2:0. První gól Samary v nové sezóně zařídil exspartakovec Andrej Ivanov, který je v Tomi na hostování. Ivanov neúspěšně odvracel centr Budylina z levé strany a vstřelil gól.

Ale jeden dárek hostům byl málo, sami připravili druhý gól do vlastní branky. Po pasu z hloubě pole u pokutového území přebral balón Savin, postoupil blíž k brance a v boji s pasivně hrajícím Gultjaevym kopl nohou ve směru branky. Parejko se příliš zdržel se skokem a nedokázal chytit slabou střelu. Avšak posledním, kdo se dotkl balónu nebyl Savin, nýbrž Gultjaev, proto i druhý gól zápasu byl vlastní.

Po špatném začátku Tom přebrala iniciativu. A domácí, když vedli 2:0, souhlasili s roli druhých houslí a čekali na chybu soupeře. Dočkali se však snížení skóre. Z penalty, kterou rozhodčí Turbin zapískal po ruce Taranova v pokutovém území, vstřelil gól Mičkov. Gólman sice vystihl směr a dokonce se dotkl balónu, avšak brance nezabránil.

Ke konci poločasu hosté srovnali. Obránce Křídel neuhlídal v pokutovém území Kirilla Kovalčuka, mladší bratr Sergeje zpracoval přihrávku od Charitonova a překonal bezmocného brankaře. A to ještě ze strany Tomsku nebylo poslední slovo. Po centru do pokutového území a hlavičce ještě dokázal na brankové čáře odvrátit Belozjorov, ale prvním u dorážky byl Jokić, který se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil- 3:2.

"To nejdůležitější je se nevzdávat," prohlásil o přestávce prezident Křídel Sovětů Viktor Razvejev. "Máme ještě jednu půli abychom uspokojili diváky." RFS zrušil Samaře zákaz pro registrací nových hráčů a Razvejev je díky tomu optimistický naladěn.

Druha půle byla úplně odlišnou. Pomalá hra, velký boj uprostřed hřiště, málo konstruktivních a kreativních myšlenek v útoku, málo nebezpečných kombinací a střelby na branku. Největším nebezpečím se staly standardní situace. Půl hodiny do konce měl velkou možnost srovnat skóre Stavpeca, ale po skvělém pase Andžindžala, který ho poslal samotného na brankaře, netrefil míč. Deset minut před koncem po rozehrávce rohu se míč dostal k Belozjorovu. Ten střílel z voleje, trefil však pouze obránce.

Ve zbylém čase hosté, kterým stav vyhovoval, poměrně chytře bránili a nedovolovali soupeři ohrozit Parejko. Samařanům nevyšel ani finálový nápor.

Konec zápasu se nesl v duchu potyčky mezi Belozjorovem a Nam-Il Kimem, na konci které byl po druhé žluté kartě nucen korejec odejít ze hřiště. Zápas tak skončil 2:3 ve prospěch Tomi.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele