5. kolo
10.04.2010 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - FK Saturn 2:1

Samara udělala velkou radost svým fanouškům a poprvé v této sezóně bodovala. V úvodním utkání pátého kola Premier Ligy díky brankám Bobjora a debutanta Djordjeviče porazila Saturn 2:1. Za hosty snižoval v 85. minutě Němov, ale to bylo ze strany mimozemšťanů vše.

Trenér Křídel Sovětů Jurij Gazzajev opět míchal se sestavou, mezi třemi tyčemi se objevil uzdravený chilský brankář Eduardo Lobos. Příležitost dostali i Budylin s Adžindžalem, tedy hráči, kterých se netýkalo zimní zemětřesení ve volžském klubu. Hostující Saturn trápí rozsáhlá marodka, dobrou zprávou tak alespoň je její pomalé vyprazdňování. Kouč Gordějev tak nasadil od první minuty Brazilce Zelaa, letošní debut v základní sestavě si odbyl i zkušený tvůrce hry Dmitrij Loskov.

Oběma týmům se hrubě nevydařil vstup do letošní sezóny, vzájemný duel byl možností nastartovat se k lepším výkonům.

Vstup do zápasu se povedl Křídlům a už v desáté minutě domácí fotbalisté rozradostnili fanoušky na slušně zaplněném stadionu Metallurg. Adžindžal vtipně vysunul Samsonova, a ten na zadní tyči našel nikým nehlídaného Bobjora, který měl lehkou úlohu.

Svoji největší šanci prvního poločasu si Saturn vypracoval ve 27. minutě, Slovák Jakubko vysunul Ivanova do vyložené šance, ale autor všech letošní branek Saturnu nevyzrál v tváři tvář na Lobose. Už ve 34. minutě se nespokojený kormidelník Saturnu Gordějev rozhodl ke změně, Jevsejeva nahradil více kreativním Sapetou. Nový hráč na hřišti se přesto činil v defenzívě, před koncem poločasu zneškodnil na čáře hlavičku Drmiče. Nejlepší letošní poločas Křídel skončil vedením domácích 1:0.

Ani po změně stran aktivita Křídel Sovětů neopadla, v 66. minutě měl obrovskou šanci domácí záložník Petrovič, ale jeho pokus stihl na poslední chvíli tečovat jeden ze zadáků Saturnu na roh. Deset minut před koncem zažil debut z říše snů srbský zadák Nenad Djordjevič, po krátkém pobytu na hřišti se ujal exekuce přímého kopu a zakroutil ho tak povedeně, že se po něm Kinský jen ohlédl a míč se zatřepotal v síti.

Na rozdíl tří branek mohl zvýšit Strelkov, ale Kinský úřadoval. Pět minut před koncem zápasu Saturn utkání nečekaně zdramatizoval, Němov propálil vše, co se dalo, a na světelné tabuli rázem svítil stav 2:1 pro domácí. V nastaveném čase málem přivodil domácím fanouškům infarkt gólman Lobos, který upustil dlouhý nákop Saturnu, Chilan se ale nakonec k míči dostal dříve než hostující střelci a Křídla Sovětů si připisují první letošní body v Premier Lize.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
goodbay

Výborně SAMARA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele