28. kolo
12.11.2010 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FK Saturn - Amkar Perm 2:2

Saturn v zápase proti Amkaru Perm ztratil dvakrát vedení a po remíze 2:2 stále bojují o udržení v Premier Lize oba týmy.

Hlavním problémem Permu je hra venku, letos tým trenéra Rašida Rachimova nevyhrál na hřištích soupeřů ani jeden zápas. Přitom v páteční předehrávce proti domácímu Saturnu Permjaci potřebovali body jako sůl, s Alanijí Vladikavkaz se dělili o patnáctou sestupovou pozici. Saturn je na tom tabulkově lépe, ale v boji o záchranu rovněž stále nemá nic jistého.

Oba celky začaly aktivně, v 16. minutě chyboval gólman Permu Usminskij, ale vzápětí svoji chybu napravil a zneškodnil střelu Kiričenka. Hostující Perm hrozil především prostřednictvím aktivního Volkova, ten si vypracoval několik možností, z nichž tu největší Kinský lapil. Mimozemšťané znovu zahrozili akcí Ivanova, Usminskij byl na místě. Diváci, kteří si našli cestu na stadion Saturn, se rozhodně nenudili. Blízko vedení byl Perm ve 44. minutě, ale Ristič sám před Kinským pálil do české legendy ve službách Saturnu. Byla to asi největší šance prvního poločasu.

V přestávce trenér Gordějev nechal v kabině Sapetu s Kiričenkem a poslal do hry Topiče a Vorobjeva a tyto změny se projevily ani ne po pěti odehraných minutách druhé půle. Ve 49. minutě poslal Ivanov z pravé strany nadýchaný centr na hlavu Topiče a Saturn vedl 1:0. Oslavy týmu z Ramenskoje netrvaly dlouho, záložník Kolomejcev potáhl míč až k šestnáctce, kde našel útočníka Rističe, ten se uvolnil v šestnáctce Permu a vyrovnal na 1:1.

V 65. minutě vzal na sebe zodpovědnost zkušený záložník Saturnu Karjaka, vnikl do pokutového území Permu a střelu na zadní tyč vrátil Saturnu vedení - 2:1. Permu se nedařilo po inkasované brance přitlačil Saturnu a šance se rodily na jeho straně. V 89. minutě ale prokázal své kvality nejlepší letošní hráč Amkaru Georgij Pejev a levačkou srovnal na konečných 2:2. Bod neřeší nic pro oba týmy, v posledních dvou kolech je stále čeká boj o udržení.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Saturn musí . 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele