9. kolo
05.05.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Amkar Perm 1:1

Miodar Boževič opět nedokázal zvítězit jako trenér Dinama. Amkar pod vedením Rašida Rachimova zabojoval a nejen, že dokázal vyrovnat, dokonce moskevskému týmu na konci zápasu hrozilo, že přijde i o tu remízu.

Hosté začali zápas ve vysokém tempu a dlouho kontrolovali balón, ale následujícími událostmi byli hráči Amkaru ohromeni. Jeden z prvních útoků Dinama vedl k centru Česnauskise a míč trefil ruku Popova. Nikolaj Ivanov tak měl důvod nařídit penaltu, kterou následně proměnil Voronin. Navíc se Litevec Sirakov zranil a musel byt střídán Gaalem.

Po gólu se hra uklidnila a na další zajímavější akci si diváci museli počkat čtvrt hodiny. Zprvu došlo k vynucenému střídání, tentokrát na straně domácích. Namísto Fernándeze vyběhl na hrací plochu Kolodin. Hned na to Chochlov trefil tyč, v následujícím protiútoku vyslal tvrdou ránu Topču a Gabulov musel poprvé v zápase zachraňovat tým.

Do druhé půle hostující celek vyběhl ve změněné formaci. Na levé křídlo se postavil Grišin, Topču se přesunul napravo a Pejev zůstal na hrotu o samotě. Tato změna za chvíli nesla své ovoce. Kolodin uklouzl ve svém pokutovém území, Pejev poslal pas na Grišina a ten chladnokrevně zakončil.

Po gólu začali dinamovci konečně běhat a vytvořili tak tlak na branku soupeře. Dvě šance měl Voronin. Poprvé Voronin střílel a Parejko tuto ránu s obtížemi vykryl. Pak ukrajinský útočník zkoušel skórovat hrudi. Nutno dodat, že neúspěšně.

Poté Rebko vyslal krasný pas do šestnáctky na Semšova, ale jeho střelu zablokoval Bělorukov. Narubin se rozhodl pro zdržovací taktiku, aby zmírnil útočný tlak domácích a za to si vysloužil žlutou kartu. Hostům se následně podařilo vyrovnat hru a navíc Epureanu strhl v pokutovém území Burmistrova. Ovšem Ivanov penaltu ve prospěch Amkaru neodpískal.

Koncovka se nesla v duchu šancí. Dinamo se nechtělo spokojit s bodem. Amkaru remíza nejspíš také nevyhovovala. V protiútoku Novaković šlápl na míč a Volkov trefil odskočivší balón. Gabulov však tuto ránu chytil. V odpověď domácí vytvořili nejnebezpečnější akci zápasu. Po centru Wilkshirea Voronin střílel zblízka hlavou, avšak Narubin dokázal odvrátit pohromu. Šanci měl Pejev, ale Epureanu opět zahrál na hranici faulu. Kdyby Ivanov chtěl, mohl bez jakýchkoliv námitek odpískat penaltu. Poslední šance zápasu šla z kopaček Pejeva. Hráč Amkaru zahrával dvacet metrů vzdálený přímý kop. Moskevský brankař ale míč chytil.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele