23. kolo
03.10.2010 13:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

CSKA Moskva - FK Rostov 2:0

CSKA si drží formu a v dnešním zápase dokázalo v pohodě porazit Rostov. Hostům tak asi dochází dech, jestli chtějí bojovat o poháry, musí v dalších kolech zabrat. Obě branky vsítil Vágner Love, jednu z penalty.

Domácím překvapivě nechytal gólman Akinfejev, přednost dostal Čepugov. Začátek zápasu nebyl nikterak strhující, diváky ze sedaček zvedl maximálně brousek hostí, Gackan, když fauloval Hondu. První pořádnou střelu vyprodukovali Armějci, jenže Tošičův pokus byl zblokován.

O pět minut později pálil Ignaševič z velké dálky. Jednalo se o přímý kop a Sergej pálil dosti nepřesně. O minutu později byl Amelčenko málem překonán. Ve vápně se uvolnil Oliseh, ale jeho podařený pokus Amelčenko zneškodnil a z následné dorážky nic nebylo, možná divákům v poslední řadě bylo ublíženo. Amelčenko své spoluhráče hned seřval, měl proč.

Za zmínku též stojí, že Olishova rána proletěla mezi nohama jednoho z obránců. Zadák hostí měl tedy štěstí. V 36. minutě se domácí konečně prosadili. Vágner byl asi nespokojen se spoluhráči, tak jednal na vlasntí pěst a z dobrých pětadvaceti metrů (možná víc) nechal promluvit svou levačku. Výsledkem toho byla střela, která se zastavila až v síti nebohého Amelčenka. Ten nemohl se střelou nic dělat, poněvadž letěla přímo do růžku branky. Ale to nebylo vše. V 43. minutě přiletěl centr do vápna a Vágner se chystal ke zpracování balonu. Chaguš ho tak sveřepě držel, až se Vágner skácel k zemi. Jasná penalta. Tu kopal sám faulovaný a s proměněním neměl problém. Brankář hostí skákal doleva, kdežto Love pálil doprava k tyčce - 2:0! A to byla zároveň poslední akce prvního poločasu v zápase CSKA-Amelčenko.

V druhé půli domácí spíše odpočívali, a tak se hosté konečně podívali za půlku. Ignaševič měl v 67. minutě v hlavě asi zmatek a při snaze odehrát balon pryč přihrál pouze Andželkovičovi, jehož střela jen těsně minula tyč Čepugovovy branky. Nutno dodat, že nejenže Ignaševič přihrál soupeři, ale i balon si zpracoval rukou, čehož si rozhodčí nevšiml. V 85. minutě mohlo být ještě veseleji, González byl uličkou vyslán k sólu přes půl hřiště, ale jeho přízemní střela z vápna Amelčenka moc nevystrašila. To byla zároveň poslední zajímavá akce tohoto pěkného duelu, kde domácí naprosto zaslouženě zvítězili nad neškodným Rostovem v poměru 2:0 a dohánějí druhý Rubin.

Autor: Jan Nápravník / www.championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
Losinho

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele