27. kolo
06.11.2010 14:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Tom Tomsk 1:0

Anži si ve vyrovnaném zápase poradilo s Tomskem a zvítězilo 1:0. Jedinou branku utkání vsítil Strelkov a Anži tak i nadále utíká sestupovým příčkám.

Začátek zápasu byl velice nervózní. To deklaruje i situace z 9. minuty, kdy jeden z hostujících hráčů vyslal střelu na branku a Revišvili si míč málem srazil do branky sám. O dvě minuty se k hlavičce po centru z pravé strany dostal český legionář Jan Holenda, ale jeho dobře umístěná hlavička neměla potřebnou razanci a Poljakov míč lapil. V 23. minutě se domácí konečně dočkali a ujali se vedení. Kebe vypálil před vápnem přízemní střelu, kterou nezkrotil Poljakov a u míče byl později než Strelkov, jenž tak vsítil první gól zápasu. 1:0!

V 35. minutě mohlo být ještě veseleji.Corajev centroval a v souboji Strelkov vs. Petkovič zvítězil domácí hráč a jeho hlavička neomylně zapadla do růžku branky, ale sudí mu odpískali útočný faul, tzn. odkop od branky a bylo po radosti. O dvě minuty později kopali domácí fotbalisté dokonce penaltu. Holenda v souboji obehrál Petkoviče, kterému nezbylo nic jiného než faulovat. Tedy faul, žlutá karta a Holenda kopal penaltu. Domácí už už řvali další "gól", ale Poljakov ledabylou střelu doprava lapil. To byla také poslední zajímavá akce prvního poločasu, který skončil zaslouženě v prospěch domácích.

Druhý poločas začal lépe než ten první. Domácí totiž dali v 52. minutě gól, který opět neplatil. Aktivní Strelkov se řítil do pokutového území, přitom jako tank sundal jednoho z obránců a překonal brankáře hostí, ale branka opět nebyla uznána, na vině byl zase útočný faul. To jakoby domácí otrávilo a na dlouhých dvacet minut přerušili své snažení o vsítění branky. Hrálo se hlavně uprostřed hřiště, až v 75. minutě se po rohu dostal k hlavičce smolař Holenda, ale jeho pokus nebyl přesný. Tomiči se ke konci zápasu dostali do malého tlaku, který v 88. minutě vyústil v Maznovovu šanci. Střídající Makedonec v blízkosti malého vápna hlavičkoval nad, což znamenalo další 3 body pro Dagestánce a naději na udržení se v Premier lize.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1, to bude prodáno .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele