10. kolo
10.05.2010 14:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Amkar Perm - Zenit Petrohrad 0:2

Zenit dokázal opět zvítězit a zvýšil náskok před druhým týmem Premier Ligy na čtyři body. Vítězství Zenitu přinesl mladík Maxim Kanunnikov, svou trefou zvyšoval na konečných 0:2 Danny.

První šanci si vytvořili hosté. V páté minutě. Danny po centru Hubočana předběhl Bělorukova, ale střílel nad brankovou konstrukci. Perm se nenechala zahanbit a útočila také. Ale k bráně moc blízko nedošla.

Zenit byl v útoku důraznější. Zyrjanov vyslal silnou ránu z dálky po zemi, tu Narubin vytěsnil na roh. Pak Meira nedovolil Keržakovovi hlavičkovat. Na druhé straně Malafejev vyrazil centr Grišina a strhl s sebou Anjukova, který pak musel být ošetřován. Ve 33. minutě Zenit měl udělat vše pro to, aby vstřelil gól, ale po střele Fajzulina na brankové čáře odkopával Fedoriv. Ke konci poločasu netrefil z dvaceti metrů Fajzuli a Keržakovova střela v pádu vedla pouze k rohu.

Mezitím na tribunách došlo k nepokojům. Do Permi se vydalo na tisíc fanoušků Zenitu a někteří z nich se dostali na normální tribuny, což vedlo ke vzájemné agresi.

Aby se hra vyrovnala, Rachimov o přestávce udělal pár změn. Na hřiště vyběhl Pomerko a do obrany se postavil Novaković. A ze začátku tento krok vycházel, netrvalo to však dlouho a Danny měl další příležitost na překonání Narubina. Ten ale v poslední chvíli konečky prstů vytáhl míč mimo bránu. Následovaly střely Keržakova a Bystrova, ani jeden však svou šanci nevyužil. Spalletti se rozhodl, že Keržakova bude šetřit na finále Poháru a na hřiště pustil Husztiho.

V 65. minutě nakonec měl gólovou příležitost Amkar, ale u příležitosti jen zůstalo. Pejev zahrával standardní situaci, která byla v blízkosti pokutového území a trefil pouze břevno. Hráčům Permi to dodalo sebevědomí a tak provedli několik neúspěšných útočných výpadů. Následovalo střídání. Na trávník vyběhli Rozina, Vito a Spalletti poslal do hry Kanunnikova. Střídání se Italovi vyplatilo. Huszti centroval a Maxim Kanunnikov posunul balón do brány. Byl to jeho první gól v Premier Lize.

Změna skóre rozesmutnila soupeře a záhy domácí inkasovali znovu. Huszti rozehrával rohový kop a Danny od tyče dopravil míč do brány.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele