27. kolo
06.11.2010 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Amkar Perm - Těrek Groznyj 2:0

Amkar si v domácím prostředí podle očekávání poradil s Těrekem v poměru 2:0 a prozatím se odpoutal od sestupových pozic. Branky vstřelili Balkánci, Novakovič a Ristič.

Zápas to byl pro domácí věru důležitý. Před tímto mačem ztráceli 2 body na Machačkalu s Vladikavkazem a další zaváhání si nemohli dovolit. Naopak hostům již de facto o nic nejde a ligu mohou v poklidu dohrávat.

Začátek odpovídal předpovědím. Do útoku se hnali hlavně hráči Amkaru. V 7. minutě pálil z dálky Novakovič, ale Džanajev jeho střelu lapil. To samé se událo v minutě desáté, když Kušev zkoušel bdělost brankáře hostí. Dvě minuty na to po centru hlavičkoval z dobré pozice Kolomějcev, ale jeho pokus nebyl přesný. Domácí hru ovládali, hráči Grozného se nezmohli pomalu na nic. Ale po této silné čtvrthodince se jako by motor zadrhl a hrálo se hlavně mezi šestnáctkami a ještě k tomu docela nepřesně, avšak počáteční snaha domácích nakonec přinesla ovoce. Ve 24. minutě nacentroval z pravého rohu playmaker Permu Pejev a na míč si nejlépe naskočil záložník Novakovič, jeho hlavička mířila na vzdálenější tyč, kam Džanajev neměl šanci dosáhnout - 1:0.

V 32. minutě si mohli diváci na stadionu Zvezda zakřičet gól podruhé, ale po gólu Rističe byl pískán ofsajd. O čtyři minuty později, tedy v 34. minutě se konečně osmělili i hosté. Kacajev vyzkoušel Usminského bdělost, ale ten jeho střelu lapil. To byla zároveň poslední zajímavá akce 1. poločasu, který vyhráli naprosto zaslouženě aktivně hrající domácí v poměru 1:0.

Druhý poločas vzali hráči Amkaru od podlahy a již v 46. minutě vedli o dvě branky. Aktivní Pejev opět centroval zprava a balon si našel tentokrát hlavu Makedonce Rističe, jehož hlavička mířila na zadní tyč. Džanajev tentokrát po míči aspoň skočil. Marně - 2:0.

Poté se hra uklidnila a další zajímavý moment přišel zhruba o 20 minut později, konrétně v 74. minutě se Grišin uvolnil v pokutovém území a technicky se snažil obstřelit gólmana hostí, ale jeho pokus mířil vedle. Na konci zápasu, konrétně v 88. minutě měli velkou šanci konečně hosté. Bracamonte ve vápně přihrával pod sebe na volného Georgijeva, který nebyl níkým hlídaný a měl moře času na rozmyšlení, ale jeho pokus reálně ohrozil maximálně diváky sedící v poslední řadě. Více se toho již nepřihodilo, a tak domácí v pohodě dokráčeli k důležité a zasloužené výhře 2:0.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0, to bude prodáno .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele