8. kolo
02.05.2010 16:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Amkar Perm - Spartak Moskva 0:2

Góly Ariho a Wellitona přinesly Spartaku vítězství v Permi nad Amkarem a zároveň páté místo v lize. Bez diskvalifikovaného Alexe červenobílí předvedli dobrou hru na protiútoky.

Zápas začali týmy v dobrém tempu. Ve svých prvních útočných šancích dobře stříleli Wellito s Arim, ale Narubina nepřekonali. Amkar odpověděl střelou Novakoviće. Balón si našel ruce Džanajeva. Domácí brzy vstřelili gól. Branku vstřelil po teči Suchého Kněževič, ale Igor Jegorov zaregistroval a následně odpískal ofsajd. Postupně Spartak převzal iniciativu, ale k dobru fotbalu to nevedlo. Čevenobílí se opět ztráceli při průchodu k pokutovému území. Ztratili se Welliton se Sajenkem, křídlům se hra nedařila. Proto ve 40. minutě bylo překvapením, když skvělý centr Kudrjašova dopravil do branky Ari.

Džanajev za chvíli musel vykrýt střelu Pejeva. Ten se pokusil vstřelit gól z velmi ostrého úhlu. Celkově ale obnovena obrana hostů vydržela. Perm měla jen několik nebezpečných příležitostí do konce první půle. V jedné z nich se Džanajev s velkými obtížemi dokázal vypořádat s tečovaným míčem po střele Burmistrova.

V druhé půli se Burmistrov na hřišti neobjevil. Jeho místo zaujal Andrej Topču. Z protiútoku však skóroval Spartak. Žano vyslal Wellitona, ten se vyhnul ofsajdu a v klidu prostřelil Narubina. V následujícím útoku po Ariho nahrávce znovu prostřelil Welliton, ale tentokrát byl Brazilec v ofsajdu. Amkar se nadechl k protiofenzívě, ovšem Džanajev svůj tým podržel. A pak už domácí nic vymyslet nedokázali, na rozdíl od hostů, kteří hrozili z protiútoků.

Obrana moskevského klubu fungovala perfektně a rozbíjela všechny pokusy o útok. Ke konci si Karpin dovolil vystřídat Wellitona sedmnáctiletým Kozlovem, několik minut si připsal i Jakovlev.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele