23. kolo
02.10.2010 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Amkar Perm - Dinamo Moskva 0:1

Moskevské Dinamo přetrhlo sérii dvou porážek a vyhrálo venku nad Amkarem. Rozhodující gól vstřelil v nastaveném čase Kevin Kurányi.

Oba týmy zahájily zápas ve svižném tempu. Ale na první nebezpečnou situaci si diváci počkali deset minut. Z pravé strany centroval Volkov, ovšem Argentinec Fernández zahrál dobře a odhlavičkoval míč na roh. Za nim totiž číhal na balón Grišin a nebýt dobré poziční hry, kdo ví, jak by to skončilo. Dinamovci se ihned snažili odpovědět, ale nedařilo se jim to. Na druhé straně nejdřív Česnauskis fauloval Usminského a pak i Čerenčikova, žlutou kartu si ale za žádný ze zákroků nevykoledoval. Avšak Ropotan, po skluzu na Grišina, hned viděl od sudího žluté upozornění.

Následně Grišin, oklepaje se z faulu, nebezpečně zleva centroval, Šunin se vytáhl a míč vyboxoval, jak nejdále mohl. Za chvíli se provinil Fernández, když fauloval Volkova na pomezí pokutového území. A rozhodčí, který byl nejspíš ovlivněn ostatními hráči, ukázal na pokutový kop. Exekutor Pejev však střílel nepřesně a branku přestřelil.

Po půl hodině hry se ještě Moskvanům podařilo zahrát na nervy permské obrany. Rebko rozehrál rohový kop, nejvýš vyskočil argentinský obránce Dinama, hlavičkoval a míč jen těsně minul branku.

Domácím se celkově v obraně dařilo. Nejdřív jeden z hráčů vykryl pěknou střelu Semšova a pak se málem stala gólovou střela Česnauskise z pravého křídla. Ke konci prvního poločasu ještě Semšov s Kurányim se najednou vrhli na balón, a tak si navzájem zmařili šanci na střelu.

Ve druhé polovině se Dinamovci nezřekli ofenzivní iniciativy. Kdyby byli bílomodří vždy takto aktivní, asi by si nikdo z fanoušků na jejich hru nestěžoval, protože by nesla ovoce. Nyní se ovšem Dinamo rozloučilo s medailovými nadějemi a i o evropských pohárech si může nechat jen zdát. Navíc se říká, že dny Miodara Božoviće jsou v týmu sečteny. Tak či tak, už teď je jasné, že vedení klubu udělalo ohledně odvolání Andreje Kobeleva zbrklé rozhodnutí. Vždyť ani pod černohorským trenérem se hra Moskvanů nezlepšila.

Ale v zápase s Amkarem snahu hostům nikdo upřít nemůže. Dinamo tlačilo na domácí tým, avšak něco chybělo. Nakonec to něco přišlo v nastaveném čase. Voronin odcentroval a Kurányi hlavou uklidil míč za záda na opačnou stranu letícího Usminského.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele