1. kolo
15.03.2009 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara 0:1

Fotbalisté Křídel Sovětů Samara porazili na neutrální půdě v Pjatigorsku zásluhou přesné trefy Jevgenije Savina Tom Tomsk 1:0. Sibiřské mužstvo prodloužilo sérii nevyhraných zápasů na devět.

Skutečně gólový moment přišel ve 20. minutě a měli ho "Tomiči". Útočník Goran Maznov přinutil gólmana Křídel Eduarda Lobose k bravurnímu zákroku. Postupem času už Křídly převzaly inciativu a brankář Parejko musel řešit nebezpečné momenty před svou brankou. Vlastní gól si málem dal Jokič. Pak dal poprvé výrazněji o sobě vědět český kanonýr Jan Koller, jeho bomba z takřka nulového úhlu jen těsně prosvištěla nad brankou Tomsku. V nastaveném čase prvního dějství spálil Koller doslova superšanci, když jeho hlavičku snad z pěti centimetrů vykopl obránce Katynsus.

Nicméně v úvodu druhého poločasu to byl právě Katynsus, kdo zavinil inkasovaný gól. Obránce Tomsku podcenil souboj s Timofejevem Kalačjovem, záložník Křídel ho obral o míč, akci korunoval přesnou přihrávkou na Savina a parťák Jana Kollera v útoku Samary překonal bezmocného Parejka. Vedení 1:0 mohla Samara navýšit z brejkových situací, ale špatnou mušku měl smolař dne Koller a pak také Kalačjov.

Špatně se svými šancemi naložil i Tom Tomsk, tu největší měl opět Goran Maznov, ale štěstí mu dnes, stejně jako Kollerovi na druhé straně, nepřálo. V posledních deseti minutách Tomsk favorizovanou Samaru jasně přehrával, ale těsné vedení 1:0 si hosté vzít nenechali.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda že nedal gol Koller

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele