12. kolo
14.06.2009 09:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Amkar Perm 1:2

Amkar Perm otočil nepříznivý vývoj a nečekaně zvítězil v Tomsku nad místním Tomem. Na úvodní branku Kornilenka odpověděli Pejevem a Sikimičem.

Tomsk začal aktivně a hrozil ze standardních situací. Perm měl štěstí po hlavičce Jokiče, která jen těsně minula prostor mezi třemi tyčemi a po uplynutí několika minut Charitonov přímou střelou prověřil pozornost gólmana Amkaru. Skvělou příležitost pak v patnácté minutě promarnil zkušený záložník Tomsku Radosavlevič. Přestože nápor domácích s přibývajícími minutami klesl, svou chybou jim daroval gól hostující brankář Narubin, když lehkou střelu vyrazil jen před sebe. První dorážku Jokiče sice vyrazil, ale další z kopačky nejlepšího střelce Tomsku Kornilenka byl už krátký.

O čtyři minuty mohl Narubin lovit podruhé, ale zaskočil za něj duchapřítomný Grišin. Perm v prvním poločase tahal za kratší konec, brankář Tomsku Parejko se ve svoji svatyni vyloženě nudil a vše nasvědčovalo tomu, že Amkar si připíše další klopýtnutí.

Po změně stran byl Perm jako vyměněný. Ve 48. minutě měl Parejko co dělat aby vytáhl hlavičku Jeana Carlose po centru Žiljajeva. O sedm minut později už svítil na světelné tabuli stav 1:1, na bombu Pejeva Parejko nedosáhl.

Tomsk rázem ožil, hráči si byli vědomi toho, že proti Permu by neměli doma ztratit byť jen bod. Charitonov prověřil konstrukci branky Permu, nastřelil tyč. Ale pro domácí publikum a hráče přišla další rána. Jean Carlos vysunul za obranu Žiljajeva, ten nebyl lakomý a předložil míč do prázdné branky Sikimičovi a bylo to rázem 2:1 pro Perm. Těsné vedení ubránil Perm do závěrečného hvizdu...

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele